‘The Tattooist’ (2007) | Žuti titl

‘The Tattooist’ (2007)

Umjetnost na leđima
Umjetnost na leđima

Tetovaže ubojice!

'Miami Ink' ulazi u šestu sezonu, spin off  'LA Ink' je jedan od najpopularnijih novih reality showova na kablovskoj i da, vrijeme je savršeno za film o 'ubojitim tetovažama' – stoga je 'The Tattoist' i bio jedan od jačih lanjskih novozelandskih izvoza u SAD. Iako je film zapravo novozelandsko-singapurska koprodukcija, s glavnim glumcem iz Amerike (Jason Behr iz nezaboravnog 'Roswella').

Radnja, temeljena na samoanskom mitu o zlim duhovima i tetoviranju koje te veže s bogom, prati avanture američkog tattoo artista koji petljajući gdje ne treba probudi zlog duha na Novom Zelandu.

Jako lijepo ušminkan i s puno lijepih tetovaža, s castingom koji često i nije na visini zadatka, 'The Tattooist' ima taj problem da se ne može odlučiti želi li biti komorna horor drama/triler ili kulerski film za teen publiku, ali svaki put kada se lokva tinte pojavi kao nadomjestak za lokvu krvi, reakcija je: cool!

Jer, film ima svoju hipnotičku moć i gledat ćete ga čak i u onda kada ste svjesni da je mogao biti daleko bolji, uživajući u estetici, pristojnom broju horor scena (upadanje defibrilatora u meso je zaaakon!) te komadićima egzotične samoanske kulture.

Previše tinte, previše problema
Previše tinte, previše problema
Ljubav na prvu tetovažu
Ljubav na prvu tetovažu

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj