‘The Thing With Two Heads’ (1972) | Žuti titl

‘The Thing With Two Heads’ (1972)

Tijelo u jednoj boji, glave u dvije
Tijelo u jednoj boji, glave u dvije

Film o presađivanju glave bijelog rasista na tijelo crnca. Koji zadrži svoju glavu. Da, dobro ste pročitali!

Jedan od najluđih filmova ikada snimljenih. Znamo, lista je velika, ali ovo je svakako pri vrhu, već po samoj ideji – nakon uspješnog eksperimenta s gorilom, utjecajni doktor odluči svoju neizlječivu bolest riješiti tako što će vlastitu glavu presaditi na drugo tijelo. No dok je on ležao u komi, njegovi pomoćnici morali su djelovati brzo pa tijelo pronalaze među osuđenicima na smrt, dobivši (nevinog) crnca kao jedinog raspoloživog za transplantaciju – iako je bijeli liječnik/vlasnik glave okorjeli rasist!

Situacija koja slijedi je i pravi bleksploatacijski manzai spektakl, ali i angažirani komad pravog pravcatog 70's grindhousea, s moronskom, maratonskom jurnjavom automobilima/razbijanjem policijskih vozila, akcijom s kroserima i hrpom genijalnih dijaloga.

Ono što je fascinantno jest da uz svu satiričnu zajebanciju film ovakvom sadržaju zapravo pristupa s jednom fino isfuranom dozom ozbiljnosti, što u konačnici daje samo jednu moguću stvar – urnebes!

Veliki čejs
Veliki čejs
Haga vaga!
Haga vaga!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj