‘The Wasp Woman’ (1960.) | Žuti titl

‘The Wasp Woman’ (1960.)

Pčele su drage, pozitivne i marljive. Ose, za razliku od njih znaju biti opasne. Žene-ose pogotovo.

Izazovan ovitak...
Omot ovog devedea krasi divan pulp crtež velike mravolike crne ose sa ženskom glavom koja napada upola manjeg muškarca. Upečatljiv dio fronte omota čini i veliko upozorenje PG. Lijevu i desnu stranu fronte čuva lenta stilizirana od 3d modela ljudskih kostiju. Pozadina ovitka otrkiva i khm-hm kvalitetu izdanja – tipfeler redateljevog prezimena (Cormon, a kasnije u tekstu piše ispravno – Corman), drugačije osobine ose u headlineru – na fronti je …killer wasp , na pozadini …lusting queen wasp , a kvaliteta ovitka ima skompresirani đejpeg izgled koji znači samo jedno – omot je rađen od slike postera skinutog s neta! A što drugo očekivati od ekipe koja potpisuje dizajn – T-Rex Art čiji logo krasi dno pozadine omota, a čini ga t-rex s kubankom u ustima.

Izbornik je slika (screenshot iz filma) i dva gumba – start i izbor scena. I krene film…

Slika je… zanimljiva. Film nije u boji, ali ima blagi zelenkasti ton. Nešto slično kao kad smo na likovnom crtali sa crnim formula flomasterom pa bi ponekad ispao zelenkasti ton po rubovima crteža. Uz to je slika i užasno zrnata i određeni dijelovi su prekontrastni.
Zvuk je … isto zanimljiv. Prvo sam Irenu pitao jel nam sve ok s frižiderom u kuhinji, a onda smo skužili da je to dio zvuka filma koji je kod obrade prepojačan pa je dao tupi frižiderski zvuk koji bi u stvari trebao biti tišina. Nekolicina dijaloga je teže razumljiva, a u izdanju nema titlova.
No dobro…

The Wasp Woman je priča o poduzetnoj Janice koja je uspješna direktorica farmaceutske kompanije. Jaka konkurencija postepeno ruši ugled kompanije i Janice odluči prihvatiti pismenu molbu profesora koji bi joj volio prezentirati revolucionaran eliksir. Profesor predstavi svoj projekt u kojem uz pomoć izlučevina kraljevskih osa i njihovih preinaka može povratiti mladost životinjama ( i ne samo to već im mijenja i vrstu! – prije ubrizgavanja seruma profesor drži tamnijeg zamorca. Po ubrizgavanju seruma zamorac se transformira u malog bijelog miša. Divno.) Problem je što eliksir nije testiran na ljudima. Zato Janice odluči postati pokusnim kunićem i bezgraničnim financijskim sredstvima potpomoći taj alkemičarski pothvat, ali ne samo radi oporavka korporacije, već u tom eliksiru vidi priliku i za vraćanjem moći, ugleda i osobne ljepote. Kako je promjena spora, Janice samoinicijativno povećava dozu i rezultat je sve očitiji. Ponovno blista od ljepote i samopouzdanja, no pojavljuju se i nuspojave. Janice se pretvara u ogromnu crnu osu (catwoman s krašuljcima umjesto očiju i dvije spigane žice kao ticala) i ubija sve koje spoznaju njenu tajnu. Njenu pohlepu i mahnitost na kraju spriječava profesor dobro odmjerenim polijevanjem jakom kiselinom.

Divnih nešto manje od osamdeset minuta za devedeset i devet kuna.
Provjera eliksirovog djelovanjaBzzzzzzzzzzz

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: