‘They Saved Hitler`s Brain’ (1963.) | Žuti titl

‘They Saved Hitler`s Brain’ (1963.)

…bat dej bloun avaj majn! :)

DVD

DVD

Koji komad celuloidne moronerije! Nezamislivo!

Grupa preživjelih nacista spasila je Hitlerovu glavu i sad želi ponovo zavladati svijetom pomoću opasnog plina za koji, naravno, Amerikanci imaju tek svježe izumljeni protuotrov. Otimaju i u svoju jazbinu dovode izumitelja protuotrova kako bi iz njega izvukli imena ostalih njegovih suradnika koji znaju tajnu formulu i opasni su za provođenje njihovog opakog nauma, te pod vodstvom ‘Mr. H-a’, kodnim imenom nazvanog ljubljenog im vođe – pardon, njegove glave, krenuli u pohod na cijeli svijet!

Nezamislivo! Koji komad celuloidne moronerije!

Ali, stvarno, ovakvu bizarnu glupost ne bi mogao smisliti ni legendarni Ed Wood! A kao kuriozitet, interesantan je podatak da film nikad nije dovršen pa su ga dovršili studenti UCLA-a koristeći snimke iz drugih filmova i dosnimivši uvod koji, ne samo da je moronskiji od ostatka ovog ne-znam-kako-bih-nazvao čuda već i izgledom godinama odudara od ostatka filma, a samo dodatno stvara zbrku u priči koja ionako propušta na sve strane…

Posljednjih pola sata sadrži ‘epski’ rasplet, prizore na aparaturu za održavanje života nataknute Adolfove glave čije facijalne grimase prate očajničke poteze njegovih podređenih da izvedu ‘plan G’ te happyend kakav se pamti!

Wasmahenzi bite jawol švajn hund was ja ja najn najn!

Wasmahenzi bite jawol švajn hund was ja ja najn najn!

Spasitelji svijeta na hrpi

Spasitelji svijeta na hrpi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jedino živuće DVD izdanje, uz katastrofalan ‘novi transfer iz 35mm negativa’ (a kakvi su tek ostali ako ih uopće ima?!) i ‘potpuno uncut 92 minutno izdanje’ (a potpuno nepoznato je što tu uopće može biti cut !?) uz nevjerojatno nečist i šuma prepun zvuk koji je tu valjda da onemogući slušanje još nevjerojatnijih dijaloga, sadrži ingeniozno uvodno FBI upozorenje o zabrani kopiranja naslovljeno sa ‘A friendly reminder from the FBI’  i začinjeno slikom J. Edgara Hoovera kojemu se postupno, kako se tekst ispisuje, iscrtavaju brkovi, naočale, brada, čupava frizura… Te animirani menu sa Hitlerovom glavom čije oči prate ispis opcija menua i koja urla neki tekst na ‘pidgin’ njemačkom!

Koja tenzija! Koje kadriranje!

Koja tenzija! Koje kadriranje!

'Mr. H' u trenutku facijalnog grča

‘Mr. H’ u trenutku facijalnog grča

 

 

 

 

 

 

 

 

Za pamćenje!

Maj brein hrts!

Arminio
Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.Komentiraj

Logiraj se preko:


*