‘Three Days Of A Blind Girl’ (1993) | Žuti titl

‘Three Days Of A Blind Girl’ (1993)

Wong i Chan u zagrljaju ljubavi
Wong i Chan u zagrljaju ljubavi

Anthony Wong je opet dežurni luđak. I opet to radi izvrsno.

Noseći cijeli film na svojim plećima, iako ni Veronica Yip ne zaostaje – ovo je prava, punokrvna karakterna trilerčina, ali i komad eksplatacijske prljavštine u isto vrijeme, mješavina kakvu nam može dati samo Hong Kong, ponovo nimalo suptilna, ali ovog puta nešto manje okrutna i krvava.

Što ne znači da nema nasilja – dapače, ima i klanja i nabadanja i paljenja i pucnjave i umlaćivanja žaračem & smrznutom salamom. Na kraju krajeva, u kojem drugom ozbljnom zapadnjačkom filmu možete vidjeti glavnu junakinju koja bateriju za mobitel sakriva u vlastitu vaginu?

U osnovi hongkonška verzija filma 'Wait Until Dark' (1967), 'Three Days Of A Blind Girl' je priča o privremeno slijepoj seksi ženi liječnika koja ostaje sama kod kuće, dok ju opsjeda tajanstveni muškarac, Anthony Wong, odjeven poput štajerskog dječaka i lud kao šiba, prvo je maltretirajući dok se tušira, a zatim je hraneći mesom njezinog psa i tjerajući je na seks.

Jedino mi nije jasno kako se u svemu tome našao legendarni 'arthouse' redatelj Fruit Chan. On glumi provalnika kojem Anthony odreže kitu škarama.

Beeee!
Beeee!
Kadar kroz pišalinu
Kadar kroz pišalinu

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj