‘The Viral Factor’ (2012) | Žuti titl

‘The Viral Factor’ (2012)

Pumpaj!

Pumpaj!

Dante Lam goes Hollywood!

Doduše, u današnjem holivudskom kontekstu ovo bi se vjerojatno klasificiralo bliže B kategoriji nego modernim spektaklima za američke multiplekse, ali ‘The Viral Factor’ ne samo da donosi adrenalin i eksplozije, već i radnju koja se proteže od Jordana preko Kine do Malezije, a usto je koštala 200 milijuna HK dolara (18 milja američkih), baš kako i dolikuje pravom hongkonškom blockbusteru redatelja koji je s ovim naslovom doživio svoj komercijalni, kad već ne i kreativni vrhunac.

Policajac ima metak u glavi i neće dugo, ali ima taman dovoljno vremena i snage da se osveti zloj mafiji s kojom radi i njegov brat za kojeg donedavno nije ni znao da postoji. Tu je negdje i ubojiti mutirani virus. To je ukratko premisa.

Konačan rezultat je razvučeni i zbrčkani čušpajz žanrova, mješavina melodrame i akcije s nekoliko ne baš sretno zbratimljenih filmskih premisa u jednom loncu, ali i sjajnim šorama te još uvijek odličnim azijskim kaskaderskim egzibicijama, uključujući i atraktivnu jurnjavu helikopterima između zgrada.

Zen na vodi

Zen na vodi

Akcija!

Akcija!

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj