‘The Yellow Sea’ (2010) | Žuti titl

‘The Yellow Sea’ (2010)

Nasilje

Nasilje

Najbolja Koreja u dugo vremena.

Ne sjećam se kad sam posljednji put vidio toliko masovnog klanja sjekirama. Zamislite scenu iz ‘Oldboy’ s čekićem pa pomnožite to s deset i zamijenite dotično hladno oružje sa sjekirama i noževima. No virtuozno pretjerivanje s nasiljem samo je jedna, usputna kvaliteta filma koji nas je ove sušne 2011. godine bacio u prošlost i podsjetio nas zašto smo zavoljeli korejski žanrovski film – kao savršen spoj svih holivudskih elemenata (drame, akcije, seksa, nasilja pa čak i tone razbijanja automobila i kamiona), s izvedbom koja je sve samo ne holivudska.

‘The Yellow Sea’ donosi vrlo poznatu priču o sirotinji koja prihvaća zadatak plaćenog ubojice zbog otplate kockarskih dugova – ali ona zamotana u veo geopolitike, povijesti i diskretnog ljubavnog subplota, zajedno s majstorskom izvedbom, drži temelje uzbudljivom, više od dva sata dugom putovanju kroz još jedan komad sivila s potpisom istog čovjeka koji je već oduševio sa svojim prvijencem ‘The Chaser‘.

Seks

Seks

Razbijačina

Razbijačina

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:1 komentar

  1. Killing Time says:

    Meni ljubavni sub-plot nije baš sjeo, ali svejedno. Još uvijek jedna od najboljih koreja u dugo vremena.

    http://killing-time.co/yellow-sea/

Komentiraj