‘Universal Soldier: Day Of Reckoning’ (2012) | Žuti titl

‘Universal Soldier: Day Of Reckoning’ (2012)

Heroj pucaLundgren, Van Damme i puno krvi u 3D-u.

Novi nastavak svakako je najbizarniji do sada – počinje kao horor, ima savršene trileraste noćne vožnje s retro soundtrackom, svako malo pada u epileptično stanje s neopisivo iritantnim stroboskopskim efektom, a sadrži čak i nevjerojatnu scenu pokolja u super-kupleraju, s egzekucijama nalik na FPS i MMA fajterom Andreijem Arlovskim kao glavnim kilerom – i sve to u prvih pola sata!

Naš glavni junak John (Scott Adkins, sporedni negativac u ‘Expendables 2′) budi se iz kome i shvaća da mu je Deveraux (Van Damme, glavni negativac u ‘Expendables 2′) ubio ženu i dijete. Dolph Lundgren (glavni klošar u ‘Expendables 2′) s kolegom zlikovcem organizira privatni odred supervojnika. I sve to savršeno je razvučeno na dva sata – red pokolja, red drame, red fleševa…

Nema veze što su Van Damme i Lundgren ovdje na razini proširene cameo uloge – ‘Day Of Reckoning’ svejedno je daleko bolji od prošlog ‘Regenerationa’, s odličnim fajtovima i produkcijom na visini, a komercijalne aspiracije očite su i u tome što je snimljen u 3D-u, tako da ga valja vidjeti i u kinu. Osim toga navodno je riječ o prvom u nizu 3D naslova oživljene franšize. Ona odavno nema baš previše veze s ‘Universal Soldierom’ uz koji smo odrasli, ali ovo je začuđujuće atmosferičan i koherentan uradak za jedan B-filmić koji se uspio iskobeljati iz pakla istočnoeuropske štancaone (u koji su u pred-’Expendables’ fazi upali ovakvi i slični naslovi) te u konačnici dostavio skroz finu, razuzdanu, mračnu i krvavu zabavu.

Van Damme ubija djecu

Lundgren se krevelji

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:1 komentar

  1. Goran says:

    John Hyams je bog.

Komentiraj

Logiraj se preko: