‘VHS skečevi Freda Armisena’ (1998) | Žuti titl

‘VHS skečevi Freda Armisena’ (1998)

Fred Armisen

Fred Armisen

Koncem devedesetih godina, čikaški punk bend Trenchmouth konačno se raspao jer duge godine odricanja, truda i konstantnih svirki ipak nisu urodile ikakvim značajnim plodom, recimo lukrativnim diskografskim ugovorom ili gažama s dvoznamenkastim brojem prodanih ulaznica. Njihov bubnjar Fred Armisen potrgan se vratio kući roditeljima, potučen i razočaran.

U obiteljskom okruženju se sabrao, napunio baterije pa se odlučio za novu karijeru — komičarsku. Ne bi li što bolje demonstrirao raskoš svog talenta, Fred je nažicao frenda da uzme kameru pa su zajedno snimali njegove Boratovske ulične eskapade, zajebantske intervjue (klinac s posebnim potrebama ispituje Steve Albinija o Batmanu) i slične polu-skečeve u slobodnoj, improviziranoj formi. Najbolje uratke Fred je kompilirao na VHS kazetu koja je uskoro postala tražena roba te se našla i u rukama HBO-ovih producenata koji su mu, oduševljeni viđenim, odmah ponudili gažu.

Fred je nedavno po prvi put gostovao u radijskom showu Howarda Sterna uz kojeg je odrastao, a čiji je utjecaj, ali i modus operandi i te kako vidljiv. Otvorio je dušu i objasnio kako ni sam ne vjeruje da mu je dvadesetak minuta gerilske komedije potpuno promijenilo život pa je danas jedan od članova Saturday Night Livea te piše i realizira vlastiti projekt Portlandia, trenutno u trećoj sezoni emitiranja.

U nastavku je video, skinut s VHS-a pa pogledajte kako se lansiraju karijere.Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.Komentiraj

Logiraj se preko: