‘Vipers’ (2008) | Žuti titl

‘Vipers’ (2008)

Ponešto za kanibale
Ponešto za kanibale

Tara Reid Vs genetski modificirane zmije? Prodano!

Tko može odoljeti ovakvoj premisi? Nijedan ljubitelj jeftinih animal attack filmova sigurno ne može, a ostali… koga briga za ostale. Naš klub je ionako ekskluzivan i da bi uopće počeli razmatrati ulazak u njega morate biti spremni na masonske rituale poput… drkanja crne mambe ili seksa s anakondom? Taru si budemo uzeli mi.

Nego, gdje sam ono stao? Aha, dakle, još jedan biser sa starom prijateljicom Hrvatske i 'ljubavnicom' Petra Graše, ovog puta horor u kojem je Tara prijateljica zmija. Običnih. Ali kad joj u život uđu mutirane sajko-otrovnice, ne preostaje joj ništa drugo nego pozabaviti se s problemom. First Comes The Slither, Then Comes The Slaughter, kako genijalno poručuje tagline.

Ove zmije ne samo da grizu nego i jedu ljudsko meso, a sve to događa se, naravno, u gradiću na obali (izolirani otok bez signala za mobitel), u savršenom 'Ralje' setingu. I prvo 'konkretno' ubojstvo (nakon obaveznog prvog klanja u prologu, izvedenog pri bijegu zvijeri iz vladinog laboratorija, ali to se ne broji) moralo je pripasti paru koji se taman počeo ševiti u šatoru. A kome drugom? Mislim, stvarno – ako to nisu sastojci jedne od najzabavnijih posudbi u videoteci ove godine, što onda jest?

Ne znam što je luđe: količina ispucanih klišeja, neopisivo dno od glume ili šeretski razgovori za vrijeme krvavih tragedija. Koje su, kao i sve ostalo, jednostavno urnebesne.

Corbin 'The Dentist' Bernsen je bed gaj, a zmije su, naravno, nacrtane.

Ponešto za fetišiste stopala
Ponešto za fetišiste stopala
I ponešto za ljubitelje mostova
I ponešto za ljubitelje mostova

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: