‘Viva Erotica’ (1996) | Žuti titl

‘Viva Erotica’ (1996)

Svojedobno su je zvali najseksi ženom na svijetu

Svojedobno su je zvali najseksi ženom na svijetu

Cat III film o – Cat III filmovima!

Sa Shu Qi! I ne samo njom, pogledajte listu glumaca – Leslie Cheung, Karen Mok, Anthony Wong, Lau Ching Wan!

Derek Yee (‘One Nite in Mongkok’, ‘Protege’, ‘Shinjuku Incident’) liječi svoje frustracije ovom sjajnom erotskom komedijom, pričom o… pa, samom sebi (iako ga imenom i prezimenom u filmu glumi Wan, koji počini samoubojstvo iz očaja!): redatelju koji, uslijed krize hongkonške arthouse produkcije, ne može dobiti drugi posao osim režije Cat III soft pornića. Pa se potrudi, inspiriran japanskom pinku eigom, pornić snimiti kao art film – koliko god je to moguće…

Rezultat je odličan, slavni komentar na stanje hongkonške produkcije devedesetih; slavan koliko i hvaljen, jer film je osvajao nagrade u zemlji i svijetu, uključujući i nominaciju za berlinskog Zlatnog medvjeda!

Bezbroj izravnih referenci, parodija i zajebancija na račun HK kinematografije čine ‘Viva Erotica’ esencijalnim filmom za bilo koga tko je upoznat sa scenom, iako bi ostalima mogao biti poslovično zbunjujuća musaka brbljanja, skečeva, emocija i genijalne fotografije. No ima sisa. I blesavih fora. Pa možda i ti ‘ostali’ pronađu nešto za sebe.

Fetiš!

Fetiš!

Hepi dejz

Hepi dejz

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj