‘What On Earth Have I Done Wrong?!’ (2007) | Žuti titl

‘What On Earth Have I Done Wrong?!’ (2007)

Ljepote tajvanskog noćnog života
Ljepote tajvanskog noćnog života

Film o snimanju mockumentaryja.

Kakva ideja! Genijalni, zabavni, emotivni i pametni film o redatelju koji želi snimiti svoj prvi film – lažni dokumentarac kojim će kritizirati politiku i medije svoje zemlje, Tajvana.

Doze Niu, redatelj i glavni lik u 'What On Earth Have I Done Wrong?!', je u stvarnom životu snimio neke od najgledanijih i najhvaljenijih tajvanskih TV serija (te zarađivao i kao glumac u filmovima Hou Hsiao Hsiena), a ovdje glumi sebe – sit TV drama, pokušava skupiti novce za svoj redateljski kino-prvijenac, ali mu već u startu ne ide najbolje: nitko ne da pare, glavni glumci odustaju, a kompanija mu je pred bankrotom.

Pa žica lovu od bogatih seljačina i prijatelja gangstera, a veza mu se raspada dok opsjednut misijom tone u sve veća sranja, shrvan egzistencijalističkim tegobama. 'What On Earth Have I Done Wrong?!' je tako pomaknuta i originalna, polu-fikcionalna autoterapija, ali i klasična saga o tragikomičnoj potrazi za srećom i ispunjenjem snova. Kao stari Woody Allen, samo na azijski način.

Ljepote tajvanskog glumišta
Ljepote tajvanskog glumišta
Doze Niu
Doze Niu

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj