‘Witchery’ (1988) | Žuti titl

‘Witchery’ (1988)

Može pusa?
Može pusa?

Linda Blair i David Hasselhoff zajedno u filmu! O vješticama! U osamdesetima!

Zvuči tako ludo – Hoff i mala-kojoj-se-okreće-glava ganjaju vještice, ili vještice ganjaju njih, u paketu s groznim frizurama i još gorom glumom… Na prvi pogled puno je manje uzbudljivo nego što zvuči, jer 'Witchery' izgleda kao traljavi TV film koji je uzbudljiviji na papiru nego na malom ekranu…

A onda shvatite i zašto je takav – aha!, pa to su Talijani! – jer ovo je zapravo 'La Casa 4' Fabrizija Laurentija, klasična euro-eksploatacija koja se u Italiji prodavala kao 'Evil Dead 4', a u Britaniji kao 'Ghosthouse 2'. Iako nema nikakve veze s dotičnim filmovima, 'Witchery' jest priča o 'ukletom hotelu' te je utoliko blizak i 'Shiningu' i milijardama sličnih naslova. Ali samo po najosnovnijoj premisi.

Ovog puta, skupina Amera zaglavi na otoku zbog oluje, ne znajući da osvetnički duh iritantne stare švabice ubija redom, kao pravi kiler iz slashera. I sve to uopće nije loše – ima tu i šivanja usana i paljenja ljudi i razapinjanja i lomljenja noktiju i pečenja & jedenja tek rođene bebe i This place gives me the shivers kao varijacija na neizostavnu This place gives me the creeps! Fine osamdesete.

Hoff i prijatelj su iznenađeni
Hoff i prijatelj su iznenađeni
Odmah pokraj prepariranog bizona...
Odmah pokraj prepariranog bizona…

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: