‘Zebraman 2: Attack on Zebra City’ (2010) | Žuti titl

‘Zebraman 2: Attack on Zebra City’ (2010)

Hajde hani, pliz pliz...

Hajde hani, pliz pliz…

Vratila se Zebura!

I to kao bizarni distopijski film koji slijedi recept miješanja blockbustera za djecu s klasičnim mikeovskim crnohumornim kaosom, SF-om i trilerom. ‘Zebraman 2′ vodi nas u mračnu 2025. godinu, kada je Tokio preimenovan u Zebra City i vođen ludim vladarom koji je transformirao japansko društvo u… gledajte, neću vam kvariti.

Prije koje godine, Miike je jasno i glasno rekao da od sada želi promovirati samo svoje nove ‘obiteljske filmove’, velike dječje i tinejdžerske projekte koji su obilježili novu fazu njegove karijere, sve od ‘The Great Yokai War’ do ‘Yatterman’, a koja se počela oblikovati upravo sa ‘Zebramanom’, još 2004. godine. Odličnom parodijom na superheroje, koja se gledala i kao komentar na raspad tradicionalne japanske obitelji, ali i kao klasičan feelgood film za publiku od 7 do 77.

Ovaj je prilično drugačiji – od obiteljskog se koncepta otišlo ka spektaklu, što podrazumijeva skuplji CGI, teen kičeraj i emtivijevske videospotove, ali unatoč tome, ima dovoljno pameti i snimljen je majstorski, pa ga možete gledati ignorirajući mnoge od mana. Osim toga, potpuno je sulud.

Najbolji dio i ovog je puta istoimena TV serija u samom filmu, zajedno s nezaboravnom pjesmom iz scena jednako nezaboravne akcije, ali i u ostatku ima materijala koji će vas itekako nasmijati i zabaviti. Mecha-ejlieni, patuljak, tentacle erotika, napad ubojitim prdežom, odred seksi policajki, 25-godišnja djevojčica, Zebrawoman sa sočnim dekolteom i jedan albino Zebraman: stari Miike više se nikada neće vratiti, ali za ovog novog kakvog imamo, ovo je i više nego dobro.

Zeleno je seksi

Zeleno je seksi

Godzilla?

Godzilla?

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*