Home Arhiva ‘VHS 2’ (2013)

‘VHS 2’ (2013)

‘VHS 2’ (2013)
0
0
Tata!
Tata!

Nastavak s Garethom ‘The Raid’ Evansom i Eduardom ‘The Blair Witch Project’ Sanchezom iza kamere!

Postaje li to ‘VHS’ novom franšizom? Iskreno, ne bih imao ništa protiv toga da ova simpatična mala posveta eri video vrpce bude novi serijal koji će nas svake godine podariti idejama svježe krvi, uronjenima u ideje prošlosti, ali prezentiranima na način prezenta – tko bi rekao da još uvijek ima energije u POV/found footage modelu, jer ‘VHS 2’ bolji je od jedinice!

Čini se da je smanjenje broja priča doprinijelo dizanju kvalitete – prva priča je imala potencijala biti horor verzijom ‘Black Mirror’, no iako malo poglupi na kraju i dalje je riječ o zabavnoj reciklaži stare ideje o presađenom (u ovom slučaju bioničkom) oku koje vidi duhove; druga donosi sjajnu zombi avanturu ispričanu iz pozicije zaraženog, treća je totalni tulum uz ludi kult, demone i razuzdani gorefest, a na kraju dobijemo i zle svemirce, da svi dežurni negativci budu na broju.

Jako zabavnih sat i pol – kad u masovnu prodaju krenu Googleove naočale, ovakve će stvari biti još lakše štancati. Hoće li to srušiti kvalitetu? Pojma nemam, ali za sada je ovo dobro. Skroz.

Sunčanje na pikniku
Sunčanje na pikniku
Nije sve tako crno i ružno...
Nije sve tako crno i ružno…

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT