‘War’ (2007) | Žuti titl

‘War’ (2007)

It's war!
It’s war!

Kad narastem bit ću Jason Statham.

Naš najdraži zapadnjački akcijski heroj današnjice (jedini?) i njegov razvikani clash s lagano ostarjelim istočnjačkim akcijskim superherojem; Jason Statham vs Jet Li, kožnjaci, pištolji, snajperi, ruke i noge, lopata i macola.

I je li čemu? Pa, da. Iako u startu zabrinjava mala količina klasičnih fajterskih scena, posebno ako znamo da su dvije glavne zvijezde majstori borilačkih vještina, završnica puno toga nadoknađuje. A tek obrat na samom kraju!

Zbog živčane, tzv. emtivijevske montaže i pretjeranih tehničkih iživljavanja u prvom dijelu pomalo sliči na straight to video filmić, koji frenetičnom montažom pokriva odsustvo budžeta. Kao da su sve novce potrošili na iznajmljene ultraskupe automobile i dizajnerska odijela… No opet, u drugom dijelu filma, sve nekako sjeda na svoje i kinetika dobiva adrenalin, tj. izaziva uzbuđenje, a ne mučninu.

Statham koji osvećuje ubojstvo policijskog partnera, progoni zlog Lija i upada u sukob trijada i jakuza na američkim ulicama – to je recept za dobru zabavu, kako god okreneš. Uz sve mane, zabavio se jesam, a ako znamo da u paketu dolaze Ryo Ishibashi, golotinja, Devon Aoki, katane, tetovirane jakuze, jurnjava na motorima i autima, dekapitacija, ninje…, onda se stvarno nemamo zbog čega previše žaliti.

Katane i ninje - hura!
Katane i ninje – hura!
Glava u torbi
Glava u torbi

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: