‘We Are The Night’ (2010) | Žuti titl

‘We Are The Night’ (2010)

I vampirice vole uzije

I vampirice vole uzije

Švabice s kljovama.

Već smo navikli na to da europski vampirski filmovi donose dosta drugačiji paket od onoga što nam u nezaustavljivom trendu filmske vampiromanije već neko vrijeme servira Hollywood – doduše, istina, ‘We Are The Night’ nije ‘Let The Right One In’, ali jest sasvim solidan komad mješavine europskog stila i američke žanrovske zabave.

Ovaj sjajno snimljeni kaleidoskop atmosfere, pucačine i krvavog orgijanja donosi priču o feminističkim vampiricama koje su istrijebile mušku konkurenciju pa sada ševe, šmrču koku i grizu vratove kako im se prohtje. Jednog dana regrutiraju novu djevojku, u koju se taman zaljubio policajac…

Na trenutke, film se lagano vrti u krug, kao da ne zna što bi sa sobom i svojom premisom, ali sve zajedno jest zabavna suvremena ekstenzija tradicije celuloidne euro-lesbian vampirologije, kao i mješavina svega od ‘Near Dark’ do ‘Daughters Of Darkness’. Što je, makar u cjelini ne dosezao kvalitetu pojedinih uzora, čisti kompliment.

Džoker

Džoker

Koke glume lustere

Koke glume lustere

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj