‘What Have They Done to Your Daughters?’ (1974) | Žuti titl

‘What Have They Done to Your Daughters?’ (1974)

ImagePetnaestogodišnjakinja je pronađena obješena, sa spermom u vagini, anusu i trbuhu.

Je li riječ o samoubojstvu? Ubojstvu? Tko tu koga? Što? Ovo-ono? Pretpostavljate da ovakav zaplet može biti samo dio fantastične, plodne i legendarne talijanske giallo produkcije, a ‘What Have They Done to Your Daughters?’ jedan je od boljih, zabavnijih i luđih izdanaka žanra koji je kroz desetljeća dostavio brojne bisere i brojne gomile smeća. Policija, dakle, istražuje slučaj mrtve tinejdžerice, što ju dovodi do otkrića cijelog lanca maloljetničke prostitucije te do potrage za tajanstvenim ubojicom, motoristom s kacigom koji noću žene tamani satarom.

‘What Have They Done to Your Daughters?’ (ako to još niste zaključili iz naslova) svojevrstan je nastavak Giallo klasika ‘What Have They Done To Solange?’, kojeg smo pogledali tijekom ‘kondicijskih priprema’ za ‘Povratak Žutog titla’, a režirao ga je isti čovjek, Massimo Dallamano, poznati cinematographer Leoneovih špageti westerna. Uz silnu krv, pokoje gole sise i motorista sa satarom, tu su i narezano tijelo u prtljažniku, perverzni susjed te mnoštvo drugih celuloidnih 70’s delicija.

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: