‘Where The Buffalo Roam’ (1980.) | Žuti titl

‘Where The Buffalo Roam’ (1980.)

ImageBill Murray kao Hunter S. Thompson! O tome koja je veličina bio Dr. Hunter S. Thompson govori već sama činjenica da su o njemu snimljena dva genijalna filma s dva genijalna glumca, kao i dva jako zabavna dokumentarca (‘Fear And Loathing On The Road To Hollywood’ i noviji ‘Breakfast With Hunter’).

No ako mislite kako ćemo sada kvalitativno uspoređivati ‘Where The Buffalo Roam’ i ‘Fear And Loathing In Las Vegas’ (1998.), varate se, jer riječ je o dva posve zasebna filma, sa svojim odvojenim vizijama, fokusima i obilježjima vremena u kojem su nastali.

Moderni Gilliamov cirkus oslanja se na jedan roman i Johnnyja Deppa kao nosača onih emocija koje su Hunteru skrojene od strane pretjeranog konzumiranja svih mogućih vrsta droga; ‘Buffalo’ je zbirka priča (sadrži i scenu stopiranja viđenu kasnije i u ‘Fear & Loathingu’), a Murray (Thompsonov prijatelj viđen i u dokumentarcu ‘Fear And Loathing On The Road…’) jednako savršeno skida Huntera u trenucima koji nisu toliko šizofrenični, ali i u neizbježnim humorističkim epizodama – ispijanje koktela u sudnici i sklekovi u hodniku suda, tipkanje po pisaćoj mašini za volanom, vožnja nogama dok odvjetnik Carl Lazlo (Peter Boyle) šmrče koku, organiziranje ‘utakmice’ u hotelskoj sobi, tjeranje urednika da se pomoli ako želi tekst…

Nažalost, jedina verzija koju ja imam jest DVD rip, s novog izdanja na kojem je promijenjena izvorna glazba pa ako netko ima originalni VHS, apeliram neka se javi…

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj