‘WolfCop’ (2014) | Žuti titl

‘WolfCop’ (2014)

Vulfkap

Vulfkap

Policajac, a vukodlak.

Ako se ‘WolfCop’ ima po čemu hvaliti i zauzeti značajnije mjesto u filmskoj povijesti, onda je to činjenica da je riječ o prvom i za sada jedinom ‘vukodlačnom filmu’ u kojem prva transformacija započinje s krupnim kadrom pretvaranja ljudskog penisa u dlakavi međunožni instrument čovjeka-vuka! S obzirom da se to dogodi negdje oko 22. minute, do tada vas film drži u uvjerenju kako je riječ tek o simpatičnoj niskobudžetnoj zajebanciji, koja je ove godine u Cannesu, reklamirajući se na duplericama prestižnih filmskih magazina, otkrila dvije stvari: to da su autori novce odlučili potrošiti na marketing, prije nego na glumce i skuplju produkciju, kao i to da je ‘WolfCop’ B-hype godine.

Opravdan?

Kanadska horor-komedija funkcionira kao stari izravno-na-VHS uradak podebljan stripovskom estetikom, iako je igrao u kinima (!), a čušpajz šala i gorea gradi se iz klasičnog temelja: glavni antijunak, policajac-alkoholičar, jedan se dan probudi s pentagramom na trbuhu te impulsima, čulima i apetitom vuka. E sad, iako sve to traje svega 88 minuta, dobrih, duhovitih, zanimljivih i originalnih ideja nema ni za njih 8. Nije grozan, glup ili naporan, dapače – riječ je tek o simpatičnoj niskobudžetnoj zajebanciji, koja je imala potencijala biti novim retro-klasikom, ali je ispala kao prosječan pilot za TV seriju. Na Sajfaju.
(drugi dio je već na špici najavljen za 2015. pa nije ni čudo…)

Ljubav

Ljubav

Menstruacija

Menstruacija

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj