‘Women On The Run’ (1993) | Žuti titl

‘Women On The Run’ (1993)

Dupli leg kick
Dupli leg kick

Kako prepoznati hongkonški film? Tako što se u prvih pet minuta napaljeni geek popiša u pehar glavne (anti)junakinje, osvojen na natjecanju iz kung fua, ne bi li ga ona posve gola nokautirala high kickom!

Pa sad vi meni recite gdje još možete gledati ovakvo što?

Akcijski film s dvije girl power cure – naravno da iza projekta stoji Corey Yuen, koji je 'Women On The Run' režirao s Davidom Laijem. A cure su policajka i o heroinu ovisna prostitutka (postaje ratoborna tek kad se pošteno uroka), koje udružuju snage protiv narko mafije i pokvarene policije – ubacite u takvu radnju golotinju i nasilje i imate pravi Cat III klasik devedesetih, koji uključuje i sjajne kaskaderske vratolomije (padanje s velikih visina i šore na skelama zgrade) te opake kung fu koreografije.

Glavnina radnje događa se u Kanadi, kao i jedna od nezaboravnijih scena silovanja (zar ste sumnjali da je unutra…?) – uključuje hrpetinu kanadskih manijaka koji se nakon runde nogometa s psom kao loptom odluče nabacivati našom golom policajkom te manijakalno silovati sve što im se nađe na putu, unatoč ozljedama zadobivenim pajserom.

Pa malo tuširanja...
Pa malo tuširanja…
Ruuučak!
Ruuučak!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: