‘Yakuza Zombie’ (2001) | Žuti titl

‘Yakuza Zombie’ (2001)

Jedina krv u filmu. Filmu o zombiju. Kao.
Jedina krv u filmu. Filmu o zombiju. Kao.

Zombi 'nastavak' Fukasakuova klasika'Graveyard Of Honor'.

Hirohisa Sasaki, čovjek kojem možemo zahvaliti na 'Crazy Lips' i 'Gore From Outer Space' režirao je i ovu poluparodiju na filmove Kinji Fukasakua, prije svega 'Yakuza Papers' i 'Graveyard Of Honor', od kojih skida ne samo formu, već i kritiku sustava i klasičnu 'fukasakuovsku' tehniku dokumentarističkog pripovijedanja. Samo sa zombijima, jelte.

Za početak, nevjerojatno je da jedan 'zombi film' ima stopostotni offscreen gore. Preptpostavljam zbog niskog budžeta, ali to potpuno ubija film kao takav. Doduše, ovaj zombi i nije klasični zombi, više nekakav japanski osvetnički demon koji nakon što biva izdan i ubijen ustaje iz 'ukletog groba' pa lomi vratove i mlati baseball palicom, ali svejedno… Veliko razočaranje na relaciji naslov-sadržaj.

No začudo, film nešto pristojnije funkcionira kao niskobudžetna, komorna V-Cinema yakuza eiga, kao gangsterska drama (a ne toliko kao uspješna parodija) u koju je zombi horor ubačen prvenstveno kao bizarni, polukomični element. Sve skupa daleko od druga dva najpoznatija Sasakijeva filma i ni upola toliko zabavno.

Ne jede mozak, ali puca
Ne jede mozak, ali puca
Mr. mrtvac, hoćete kupiti cvijet?
Mr. mrtvac, hoćete kupiti cvijet?

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*