ZagrebDox 2012: Kao biti gay u Hrvatskoj i Herzogov 3D eksperiment u spilji | Žuti titl

ZagrebDox 2012: Kao biti gay u Hrvatskoj i Herzogov 3D eksperiment u spilji

‘Spilja zaboravljenih snova’ dobar je, ali ne i više od toga, jer teško se oteti dojmu da je Herzog zgrabio priliku snimiti do 1994. zatrpanu i neotkrivenu francusku spilju Chauvet, prekrivenu crtežima paleolitskog čovjeka, a tek onda razmišljao što bi s tim snimkama.

‘Spilja zaboravljenih snova’ dobar je, ali ne i više od toga, jer teško se oteti dojmu da je Herzog zgrabio priliku snimiti do 1994. zatrpanu i neotkrivenu francusku spilju Chauvet, prekrivenu crtežima paleolitskog čovjeka, a tek onda razmišljao što bi s tim snimkama. Iz tih nekoliko sati koje je proveo pred fascinantnim primjerima snage ljudske kreativnosti stare dvadesetak tisuća godina, izvukao je materijala za jedan moćni polusatni dokumentarac, dok je repetativno rastezanje na cjelovečernju formu ispalo… pa natezanje. Sada već pa klasičnim receptom spajanja impresivnih vizualija, meditativne filozofske naracije te intervjua s ekscentricima i stručnjacima, Herzog opasno ulazi u opasni teritorij ukucavanja očekivanih parametara u izlizanu formulu.

Link na cijeli tekst: tportal.hr

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: