'Frog River' (2002)

odabrao: Velimir


Dens!
Dens!
Gay mehaničari i žuti vinil Ramonesa – dvije riječi: Katsuhito Ishii!

Ishii je ovog puta samo scenarist, koji je za prijatelja Hajimea Ishiminea (scenarista 'Funky Forest'!) napisao ovu suludu, tipično japansku komediju (prije nego je po njegovom scenariju režirao 'Funky Forest'!). Kad kažem tipična japanska komedija (minus manzai), onda mislim – nije za one koji nisu dovoljno 'unutra' da bi se mogli opustiti u lavini apsurda, kolažnih skečeva, potpuno besmislenih dijaloga i humora koji je često temeljito drugačiji od zapadnjačkog, a koji nerijetko iziskuje jako dobro poznavanje japanske popularne kulture (komedije, anima, mangi..), zbog velike količine referenci i internih fora.

'Frog River' je, pojednostavljeno rečeno, priča o mladom house DJ-u i njegovim avanturama u okrutnom svijetu mačizma, žena, ludih prijatelja i čudnih susjeda, a epizodni karakter samog filma, koji izgleda kao da je sastavljen od nekoliko 'epizoda', neizbježan je upravo zato što film jest sastavljen od nekoliko epizoda (plus nadosnimavanje nekoliko novih scena) četiri dijela duge komične J-Dorame.

Ja sam umirao od smijeha, a tko zna hoćete li i vi. In my book, 'Frog River' je jako zabavna, lijepa, blesava, a na kraju čak i poučna priča o odrastanju i potrazi za 'muškošću', s njuškama kakve se mogu pojaviti samo u japanskom filmu i ludoj Ishiijevoj glavi.

Fajt!
Fajt!
Dens!
Dens!

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl