Žutititloteka DVDshop

Žuti titl elita

Pristup omogućuje komentiranje članaka i s vremenom otvara mnoga skrivena i zatvorena vrata.





Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Trenutni posjetitelji:

Gostiju online: 8
Korisnika online: 1
  • velimir

Kruh i mlijeko

Advertisement

Zuti-titl
'Subway Monkey Hour' (2002)
Autor: Velimir   
28.03.2007

Marketing na djelu
Marketing na djelu
Tom Green u Japanu!

Tom Green je Bog – a ako mislite drugačije, mi vam tu ne možemo pomoći. Vaš propust. Naše beskrajno štovanje lika i djela ovog kanadskog genija suvremene komedije očito je od prvih dana, kada smo ponosno istaknuli da je 'Freddy Got Fingered' jedan od najboljih filmova svih vremena, a koji je, uz Tom Green Show, i dandanas najbolja terapija za loše raspoloženje izmišljena još od... štajaznam, Pythona, 'South Parka' i Bill Hicksa.

'Subway Monkey Hour' je anarhoidni boratovski ulični terorizam, s maksimalnom eksploatacijskom smisla za apsurd i čistokrvnom retardacijom koja rezultira... pa, najkraće rečeno, plakanjem od smijeha.

Tom Green u Japanu, dakle. Uključuje posjet zoo vrtu u Godzillinom kostimu, višestruko vrištanje u podzemnoj željeznici, lomljenje drveta rukom u karate kimonu usred Mercedesovih ureda, nastup u Elvisovom kostimu usred budističkog hrama, reklamnu akciju dijeljenja vilica gostima hotela u tri ujutro, stavljanje dilda u sushi, posjet trgovini nošenih ženskih gaćica... I još dovoljno toga da ovo bude jednom od najboljih stvari ikada prikazanih na televiziji.

Uživanje u delicijama
Uživanje u delicijama
Poteškoće u komunikaciji
Poteškoće u komunikaciji

Image

 
'Curse of Demon Mountain' (1977)
Autor: Arminio   
28.03.2007

Kakvi sve zaboravljeni biseri trunu negdje po podrumima arhiva!

Demoni, kažeš?
Demoni, kažeš?
Evo jednog koji je vjerojatno trunuo na dnu nečije škrinje odbačenih VHS kopija 7812636-te generacije ili ga je kompilator paketa "Revolveraški klasici - kolekcija 50 filmova" u čijem se box-setu nalazi, pronašao na nekom buvljaku ili garažnoj rasprodaji i kupio tu 7812636-tu generaciju za pola centa upotrijebivši je za izradu DVD-a ni ne potrudivši se potražiti kakvu pristojnu kopiju ili nedajbože negative... Šteta, jer da se ovoga domogao Mondo Macabro, Anchor Bay ili Blue Underground možda bi imali priliku vidjeti full uncut verziju originalnog formata slike i normalnog zvuka umjesto dotične iskasapljene, izmesarene, osakaćene, razbucane, premontirane, na 4:3 cropane, sa tišinom koja briše psovke u dijalozima (u ionako šuma prepunom zvuku) verzije ovog uspjelog mixa westerna, horora, trilera, misterije koji priča priču o maloj skupini južnjačkih vojnika koji se netom po završetku građanskog rata upute u svete planine vjerujući u priče o tamo skrivenim dijamantima a ne vjerujući u legende o duhovima i demonima koji ih čuvaju. Kobna greška, naravno, jer netko ih nonstop prati, kosi ih crnim strijelama, ne ostavlja tragove a situaciju im dodatno otežava i skupina poludjelih dezertera sa očitim kanibalskim sklonostima (što je teško zaključiti jer je neki MPAA dušebrižnik izbacio sve bitne kadrove) te i sama planina koja očito ne voli pridošlice...

Da. Demoni...
Da. Demoni...
Na straži sa Sondrom Locke
Na straži sa Sondrom Locke

Vrlo jezovito, nadnaravno, neobičnog soundtracka, ovo je western skoro potpuno ne-western atmosfere sa, iako za nas baš nešto i ne pretjerano originalnim, vrlo zanimljivim finalnim obratom. Ovaj mali biser low budget beskompromisne kinematografije 70-ih čiji scenarij supotpisuje legendarni H.G. Lewis a u kojem i glume opet legende poput Joe Don Bakera i Sondre Locke zaslužuje pristojan tretman a ne ovo smeće od DVD izdanja skraćeno za preko 20 minuta (da ne spominjem UK verziju koja je još dodatno cenzurirana izbacivanjem najuznemirujućih scena pada konja sa litice)...

Pa ako netko ima uncut kopiju ili zna gdje se može naći, e-mail znate! :)
Image
 
'I Am An S+M Writer' (2000)
Autor: Velimir   
26.03.2007

Inspiracija
Inspiracija
Vrhunska, meditativna pinkuidna komedija, sto i jedan posto japansko.

Dobri stari Ren Osugi je pisac popularne ero guro nonsense proze, ali jednog dana ostaje bez inspiracije pa uz pomoć prijatelja eksperimentira bondageom na unajmljenoj djevojci. Time razbjesni suprugu koja ga optuži da je perverznjak, odbije spavati s njim u istoj sobi i počne ga varati upravo s tim prijateljem, tražeći od njega da je uvede u čari sadomazohizma. Pisac doznaje za vezu pa od frenda traži da mu u detalje prenese sve pikanterije iz spavaće sobe, kako bi ih ubacio u svoj novi roman...

Zvuči kao klasični zaplet pinku eige, ali ovo je daleko od toga – mješavina drame i farse, s predivnim, sanjivim prizorima prirode, savršenim kadrovima, odličnom glumom i uvijek na granici crnjaka i urnebesne komedije; sporo i tiho, mračno i razuzdano veselo.

'I Am An S+M Writer' je adaptacija literarnog klasika Oniroku Dana, kralja japanske SM literature (koja u Japanu i danas pripada jednoj od najtiražnijih pa i nagrađivanijih niša u književnosti; pogledajte samo uspjeh Hitomi Kanehare, koja je sa 'Snakes And Earrings' osvojila prestižnu nagradu Akutagawa i oborila rekorde prodaje), a pridodamo li svemu pobrojanom i song The Blue Hearts na špici, nakon fenomenalnog kraja, te činjenicu da je film režirao genijalni Ryuichi Hiroku ('Vibrator', 'Tokyo Trash Baby'...) i dobili smo – esencijalno gledanje! U najmanju ruku.

Cigareta i kimono
Cigareta i kimono
Noćni život
Noćni život

Image

 
'Body Weapon' (1999)
Autor: Velimir   
25.03.2007

Estetika krvi
Estetika krvi
Tijelo kao oružje, ali i materijal za klasičnu akcijsku Cat-III eksploataciju.

Grad terorizira banda na čelu sa manijakom koji nosi kožnatu sado-mazo masku, a već na samom početku filma demonstriraju svoje viđenje zabave – izvlače zaljubljeni par iz automobila i muče ih do smrti. Muškarcu prelome sve kosti u tijelu i naguraju mu novčiće u šupak, a djevojku siluju, razbiju joj zube i penetriraju je nepoznatim čvrstim objektom. Naravno, detalje doznajemo kako u okrutnoj sceni napada, tako i na obdukcijskom stolu, gledajući unakažene leševe – ta, ljudi moji, ipak je ovo Hong Kong i Cat III produkcija!

Što, naravno, podrazumijeva daleko više od gorea i suludih krvavih ideja – tu je i neizbježan, tipično tupast (seksi) HK humor, dovoljno puno frenetičnog kung fua i ljubavna drama, ali osnovna radnja ipak je čistokrvno ludilo.

Nakon prilično smirenih prvih pola sata, upadamo u priču o seksi policajki koju banda s početka siluje tijekom prve bračne noći, ubivši joj muža (također policajca) i prenijevši joj spolnu bolest. Nema druge nego napustiti policiju i krenuti u osobnu osvetu i to, bizarluka li dodatnog, uz pomoć narančastokosog homoseksualca. Njega u baru naša heroina spasi iz ruku hrpetine ljubomornih žena, koje su mu pokušale nabiti nogu od stolca u šupak, a nakon čega je uči kako postati ultimativna zavodnica i koristiti 'tijelo kao oružje', što podrazumijeva i lekciju pronalaska muške G-točke na lubenici i jajetu kao improviziranom modelu međunožja.

A i rasplet je antologijski.

Haj kik
Haj kik
Romantika i seks
Romantika i seks

Image

 
'Night Of The Lepus' (1972)
Autor: Arminio   
21.03.2007

Divovski zečevi ljudožderi! I Janet Leigh! I Stuart Withman! I DeForest Kelley! Oni ne divovski nego normalne veličine i u ekipi boraca protiv velikih zlih mutiranih Zekoslava Mrkvi (aka velikih zlih mutiranih Duška Dugouška u množini :) )!

DVD ovitak
DVD ovitak
Obični mali zečevi se namnožili i obezobrazili pa nesmiljeno uništavaju usjeve. A stručnjak za suzbijanje svakakvih pošasti koje muče poljoprivrednike Amerike, odluči na svoju ruku isprobati eksperimentalni preparat nadajući se da će izazvati smanjenje populacije zečeva. No nestašluk njegove kćeri dovede do puštanja jednog od testno inficiranih primjeraka u prirodu a mutacija koja izaziva rast (nuspojava preparata), nakon parenja i prenošenja mutiranih gena na potomstvo, i do sveopće katastrofe.

Besmrtno! I nevjerojatno kako stupidno zvuči ideja o mutiranim divovskim zečevima koji terorioziraju američke seljake - a opet, čudo jedno kako zabavno može izgledati film napravljen po dotičnoj ideji unatoč činjenici da su efekti na trenutke dozlaboga šlampavi ali minijaturni setovi, po kojima u slowmotionu trči krdo zečeva uz potmuli konjski topot, glasno disanje i škrgutanje, vrlo uvjerljivi... A da ne spominjem u zečeve kostimirane ljude... :)

Nešto malo gorea, puno više zečetine, nekoliko odličnih scena i činjenica da je ovo valjda jedini film o divovskim zečevima ubojicama (dok netko ne napravi remake ili novu adaptaciju romana Russella Braddona "The Year of the Angry Rabbit" po kojoj je i ovaj snimljen) garantiraju mu mjesto u povijesti filmskih nebuloza i mjesto na popisu horrora prikladnih za gledanje na uskršnje blagdane (hm, kad razmislim, postoji li uopće još koji kandidat? :) )

Neće oni meni 'dva zeca, tri zeca'!
Neće oni meni 'dva zeca, tri zeca'!
Stampedo
Stampedo

I za kraj obavezan citat! Da, da... iako je film smrtno ozbiljan i "normalno" dobar, kroz škrgut i dahtanje stampeda zečeva kao da se nonstop čuje "trash, trash, trash..." - e a onda ne može proći bez citata... :) Dakle, pred nadolazećim stampedom zečeva, policija evakuira grad i upada u otvoreno kino (gdje se, usput rečeno, upravo prikazuje "Tom i Jerry"! |o) ) urlajući na megafon publici u automobilima:

"Pozor! Pozor! Dame i gospodo, pozor! Približava nam se krdo zečeva ubojica a mi očajnički trebamo vašu pomoć..."

Besmrtno!

Haznfefer
Haznfefer
Napucaj ga sad, napucaj ga sad!
Napucaj ga sad, napucaj ga sad!

Image
 
'Strange Circus' (2006)
Autor: Velimir   
21.03.2007

Nadrealizam
Nadrealizam
Moderni ero-guro klasik.

Otac zatvara svoju 12-godišnju kćer u probušeni kovčeg za violončelo, ne bi li bila prisiljena iznutra gledati kako se on ševi s njezinom majkom. Potom mamu šalje u kovčeg da promatra, a kćer odvlači u krevet... I to je samo zaplet!

Incest, pedofilija, nasilje, krv, psihodelija, fantazije... Dobrodošli u suvremeni, festivalski ero-guro biser koji potpisuje Shion Sono, čovjek kojeg poznajemo kao autora 'Sucide Cluba', a koji ovog puta donosi odličnu mješavinu puke teatralnosti, Edogawe Rampa i 'Audicije'. Ako je teorija Toma Mesa na mjestu, tj. ako se nakon smrti J-Horora sve što valja uistinu seli u ero-guro, vrijeme je da počnemo slaviti!

Sono je sašio priču o književnici za koju nam nije previše jasno živi li svoj, tuđi ili napisani život, a u svoj toj mješavini koja je u isto vrijeme poslastica za oči i jebada za mozak, dolaze i neke pamtljive scene motorkom narezanih ljudi, uz muškarca koji si je odrezao bradavice jer ih smatra ružnima i nepotrebnima te masakriranja vlastitih paraliziranih nogu kuhinjskim nožem. Drama, horor, erotika, groteska – pun pogodak!

Krv i batrljci
Krv i batrljci
Patuljak i giljotina
Patuljak i giljotina

Image

 
'Il Boss' (1973)
Autor: Velimir   
19.03.2007

Kralj
Kralj
Henry Silva u klasiku euro-crimea sedamdesetih.

Od danas imam novi hobi – skupljam filmove s Henry Silvom! Doduše, čeka me još poprilično puno posla, obzirom da ih je gospodin ikona snimio više od 130, a ja ih za sada imam tek desetak, no... Uvijek će se naći mjesta na polici za još i još.

U svakom slučaju, svakom preporučujem skupljanje filmova čovjeka koji je utjelovio neke od najkarizmatičnijih negativaca u povijesti svih negativaca i njuške koju sanjate nakon svakog odgledanog naslova, legende u čijem opusu možete naći nebrojene bisere američke i europske B-produkcije – bisere kakav je i 'Il Boss', jedna od sočnijih porcija gangsterskih špageta.

'Il Boss' zasnovan je na romanu 'Il Mafioso' (ne znam koji mi je naslov genijalniji), a priča je to o mafijaškom egzekutoru (Silva) koji rješava problem otmice i upliće se u vrlo zamršenu mrežu zavjera, podjebavanja i egzekucija, a sve to uz predivne boje, genijalnu glazbu, grupni seks, ispucavanje čudnih tromblona na mafijaškoj kino-projekciji pornića, aktiviranje skakavca (noža) nabijenog u grlu, nimfomanku koja pokazuje sise i povremeno žica marihuanu, spaljivanje leševa u peći, prepolovljavanje automobila drugim jurećim automobilom...

Preludij u grupnjak
Preludij u grupnjak
Dobar tek
Dobar tek

Image
 

 
'Steele Justice' (1987)
Autor: Velimir   
17.03.2007

Steele i njegov imenjak u rukama
Steele i njegov imenjak u rukama
Martin Kove, Shannon Tweed i štakori s granatama na leđima!

Nakon ovakvih filmova, dođe mi da spalim sve knjige koje imam i latim se čitanja 'Luna' i 'Hejzija' – koliko je to loše ili dobro, ne znam, ali VHS ripova rasnih ejtiz akcića tako je malo da svako pojavljivanje uzrokuje salve radosti i veselja. A još kada shvatite da ovo uistinu jest stokaratni primjerak žanra, sa svakim nužnim klišejom na mjestu, ali i dovoljnom dozom zbrčkanog ludila, veselju nema kraja.

Martin Kove je ratni veteran John Steel (ou, jeah!), koji prebija stare dugove i sveti napad na obitelj svog suborca, boreći se protiv narko-mafije zvane Crni tigrovi, predvođene svojom nemezom iz džungle te njegovim bahatim sinom-egzekutorom.

Ovaj film ima sve što je profinjenom ljubitelju sedme umjetnosti potrebno – nepotrebnu scenu glazbenog spota nakrcanog natapiranim aerobik-curama u tajicama, muškarce s rudlavim fudbama i prorijeđenim brčićima, razapete ratne zarobljenike, vijetnamske imigrante koji prakticiraju kendo, fenomenalan 80's song o osveti s otvarajućim stihovima: Deep in my heart is a vengeance/ the fury still burns in my mind, hipertestosteronskog glavnog junaka koji u toplesu sjedi ogrnut svojom über-gej ružičastom majicom, trening na plaži uz zalazak sunca, suludu zatvorsku tučnjavu, katane, zmiju kao kućnog ljubimca, zlu dugonogu plavušu na jahti...

Jel' ga guzi il' mu ruke lomi?
Jel' ga guzi il' mu ruke lomi?
Black Tigers
Black Tigers

Image

 
'Erotic Nightmare' (1999)
Autor: Velimir   
15.03.2007

Supruga u koferu
Supruga u koferu
'Strava u Ulici brijestova' iz Hong Konga, s legendarnim Anthony Wongom i neizbježnim seksom.

Prije nego se zapadnjački mainstream s njim upoznao preko festivalskih klasika kao što su 'Infernal Affairs' ili filmovi Johnnie Toa, Wong je glumio u nekim od najlegendarnijih i najokrutnijih Cat III klasika, ali i brojnim naslovima najrazličitijih žanrova koje možete zamisliti. Do danas je, na kraju krajeva, snimio oko 140 filmova!

'Erotic Nightmare' je još jedan Cat III biser u njegovom glumačkom opusu, a ovog puta riječ je o nešto blažem, mjestimično zabavnom seks-hororu, s naglaskom na seks i klasične azijske crnomagijske motive. U ovom slučaju, gledamo kako biznismen frustriran nedostatkom odnošaja sa svojom suprugom 'kupuje' mokre snove s maloljetnicama, ali mu se u njih zavuče duh djevojke koja ugodu pošteno naplaćuje – kupovinom duša najbližih...

Puno ludih scena ševe sa školarkama u raznim kombinacijama, ali i pokoji izmasakrirani leš, jedno zlostavljanje žene sa šlapom, voodoo lutke, zmije i tetovaža koja mijenja lokaciju na tijelu, čak i kada je sa sebe pokušavate izrezati skalpelom.

Ah, ti snovi...
Ah, ti snovi...
Puno lijepih stvari u ovom filmu
Puno lijepih stvari u ovom filmu

Image

 
'The Beasts' (1980)
Autor: Velimir   
14.03.2007

Crvenilo za obraze
Crvenilo za obraze
Rape & revenge na HK Cat III način.

Grupica degenerika dane provodi kasapeći svinje, igrajući se zmijama i pecajući kokoši (doslovno), a kada u njihovu šumu zađu tinejdžeri željni kampiranja i dobrog provoda u divljini, seljačine pronađu novu igračku – jednu djevojku brutalno siluju, a njezinog brata ubiju bacivši ga na zašiljene bambuse, izrezanog nožem i sa zmijom kao šlagom na torti egzekucije.

Dobrodošli u hongkonšku inačicu rape & revenge žanra, koja kombinira snažne utjecaje klasika kakvi su 'The Hills Have Eyes' i 'Deliverance' s 'I Spit On Your Grave' i hrpetinom drugih r&r filmova (o nekima smo u usporednom testiranju pisali i u Povratku Žutog titla), a u kojoj osvetu nakon zločina (i oslobađajuće sudske presude) obavlja otac žrtava, eliminiravši jednog po jednog na maštovite načine.

'The Beasts' nije ništa pretjerano bolji, okrutniji i zanimljiviji od milijun i jednog američkog ili europskog naslova u žanru koji je dominirao filmskom eksploatacijom (pa u nekim slučajevima i mainstreamom) sedamdesetih i jednog dijela osamdesetih, ali je neizbježan dodatak na polici svih skupljača Cat III klasika, koji se gledaju čak i po cijenu toga da oćoravite piljeći u nesnosni bijeli titl bez ruba, poznat s većine starih HK VCD izdanja (pa tako i ovog).

Rape (prije revenge)
Rape (prije revenge)
Rednek nejšn
Rednek nejšn

Image
 
'Suburb Murder' (1992)
Autor: Velimir   
11.03.2007

Samo u Hong Kongu
Samo u Hong Kongu
Seks, klanje, silovanja i pomalo kung fua – dobrodošli u još jednu HK Cat III bombu.

Ne toliko okrutan kao neki drugi klasici poludjelih žanrovskih mikseva s etiketom 18+ koji dolaze iz Hong Konga, ali svejedno kultan, ozloglašen i s razlogom hvaljen – 'Suburb Murder' pošteno miješa šok-tretman sa soft pornjava receptima, uz neizbježnu dozu kung fu šora i klasičnog HK preglumljavanja i pretjerivanja na svim frontovima. Naravno, drama je osnova svega pa tako mladac koji pokušava živjeti dobro djetinjstvo, ali mu to ne dopuštaju grozomorni roditelji, svoje traume 'materijalizira' puno godina kasnije, postavši toliko nasilan i okrutan prema suprotnom spolu da svoj bijes na kraju iskali na ženi kojoj je odgrizao bradavicu i silovao je komadom drveta.

A ta žena je vrhunac jedne druge njegove frustracije – nakon što su ga se odrekli majka (koja je postala prostitutka kod koje je i sam završio) te otac mafijaš (koji mu daje milostinju na ulici), zbog prošnje ga je uhitio američki policajac na radu u Hong Kongu. Ubrzo zatim, dva pijana Amerikanca jedne noći siluju i ubijaju njegovu djevojku. Zbog svega toga, on razvija patološku mržnju prema strancima pa naposljetku posve poludi i drvetom siluje i ubija upravo Amerikanku, nakon što su se njegovi prijatelji (kojima je glavni hobi upravo silovanje) u pola bijela dana na livadi izredali na njoj, u standardno megaokrutnim eksplicitnim scenama seksualnog nasilja.

Ako želite ući u bogati i potpuno nevjerojatni svijet HK Cat III filmova, a 'Daughter Of Darkness', 'Dr. Lamb', 'Ebola Syndrome' i ostali globalno poznati klasici nekako su vas zaobišli, krenite na put s ovim komadom nešto manje općepoznatog (ali ništa manje brutalnog) ludila. A zatim krenite kopati dublje, jer ako je itko imao s lanca puštenu kinematografiju, onda je to uz japansku pinku eigu definitivno Hong Kong sa svojom nepreglednom hrpetinom Cat III hard corea.

Gore realizam
Gore realizam
Ovako se mladi zabavljaju
Ovako se mladi zabavljaju

Image

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 60 od 520