Žutititloteka DVDshop

Žuti titl elita

Pristup omogućuje komentiranje članaka i s vremenom otvara mnoga skrivena i zatvorena vrata.





Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Trenutni posjetitelji:

Gostiju online: 8

Kruh i mlijeko

Advertisement

'Gozu' (2003.) - unrated director's cut
Autor: Velimir   
03.01.2005
ImageZamislite Davida Lyncha kako odlazi u Japan snimiti svoj film o jakuzama. Sada u lonac ubacite još jedno tipično Miikeovo analiziranje nesigurne seksualnosti 'muškog zanimanja' te sklonost da se stvari, kada god je to moguće, naprave dovoljno drugačije od svih očekivanja, glumačku postavu sastavljenu od samih legendi, savršenu fotografiju i soundtrack i dobili ste remek-djelo pred kojim treba kleknuti cijela suvremena filmska produkcija!

Iskreno, nisam primijetio po čemu se ovaj 'director's cut' razlikuje od DivX-a kojeg sam imao pogledati u prvoj polovini prošle godine, kada je film već slovio kao naslov koji je poharao najveće svjetske festivale, oduševio ekipu u Cannesu i bacio kritiku na koljena.

Pogledavši 'Gozua' ponovo, na ovom sjajno opremljenom DVD izdanju, mogu samo zaključiti da je riječ o jednom od pet najboljih Miikeovih filmova (znam, iako sam ih pogledao više od 30, to kažem gotovo za svaki, ali vjerujte! :).

DVD izdanje je, dakle, odlično - na stranu to što su audio komentar prepustili kritičarima, umjesto Miikeu; uvrštena su čak tri sjajna intervjua s redateljem (od kojih je jedan 'okrugli stol' s Elijem 'Cabin Fever' Rothom i Guillermom Del 'Hellboy' Torom, velikim Miikeovom fanovima) te čak i originalni japanski foršpan.

A tu je i izvrsni esej Toma Mesa, autora knjige 'Agitator - The Cinema Of Takashi Miike', u kojem se objašnjava povijest filma, njegova ukorijenjenost u budističkog mitologiji (Gozu je, inače, čovjek s glavom krave, koji po budizmu čuva vrata pakla, a što mnoge stvari u filmu itekako pojašnjava), način na koji su glumci slagali komadiće cijele priče itd. Inače, uskoro na ovim stranicama možete očekivati i intervju kojeg je Tom Mes eksluzivno dao za Zuti-titl.com!

ImageImage
komentara (0)add
upiši komentar

Moraš se registrirati u Žuti titl klub da bi komentirao. U lijevom stupcu je opcija za registraciju.