Advertisement
'Il profumo della signora in nero' (1974) | Ispis |
Autor: Arminio   
09.02.2005
DVDKakva čudna, bolesna, a istodobno i prekrasna glavolomka!

Talijanski 'lagani' horror iz 1974, vrlo čudan i neobičan film o djevojci koja postuno doživljava sve čudnije i bizarnije događaje polako klizeći u ludilo nemogavši pojmiti što se s njom i oko nje događa. Teško je reći više, a da ne bude spoiler - jer pojašnjavanje scena, koje se nižu kao da nemaju glavu i rep, reklo bi previše. I sve izgleda kao san koji se postupno pretvara u noćnu moru.

Izvrsno snimljen, prekrasne fotografije i lagane, nježne, glazbe koja samo pojačava tjeskobu, sve dok ne pređe u kaotično 'cviljenje' u scenama iznimne napetosti gdje izaziva groznu nelagodu, povremeno jako sličan filmovima Polanskog (primarno djeluje kao mješavina 'Rosemaryne bebe' i 'Repulsion') a ipak, na kraju potpuno različit, sa nelinearnom radnjom i događanjima koja su u nekim scenama potpuno izvan vremena i prostora (dosta nalik Argentovom 'Infernu').

A, kad sam pomislio da sam već sve vidio i da nema raspleta koji me može iznedaditi, PAF! Opet totalno neočekivano bizarno, šokantno otkriće na kraju okreće film 'naglavce' i razjašnjava sve!

ImageImage

Prvi pravi, dugometražni igrani film Francesca Barillija, ljubitelja slikarstva i glume koji je, kako kaže u 20-minutnom interviewu na DVD izdanju, u svojoj karijeri snimio samo dva dugometražna igrana filma i nakon svega se posvetio svojim prvim ljubavima: glumi i slikanju.

ImageImage

Šteta. Možda nas je mogao iznenaditi sa još ponekim ovakvim neobičnim biserom...
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.
busy
 
[ Na vrh stranice ]   

Prijava / registracija

Trenutni posjetitelji:

Gostiju online: 2

Kruh i mlijeko