Advertisement
'La Cabina' (1972) | Ispis |
Autor: Arminio   
09.11.2004
Jeste li se ikad zapitali što bi učinili kad bi iz nekog razloga ostali zaključani u telefonskoj govornici?

Image Pitanje je to za starije čitatelje jer mlađi vjerojatno nisu imali prilike koristiti govornice kakve su se nekad koristile (male kabine sa vratima, zvučno izolirane...), a možda nikad nisu ni koristili nikakve (od kada postoje mobiteli... :) )

No, ako ste ikad telefonirali iz takve govornice, vjerojatno ste bar jednom pomislili 'Što ako se vrata zaglave' ?

Sa istim problemom susreo se i lik iz ovog kratkog, polusatnog, španjolskog TV filmića Antonia Mercera...

Upotreba govornice koju su majstori tek postavili pretvara se u dramu jer, pošto su se vrata sama zatvorila, van se više ne može! A da stvar bude gora, ni telefon ne radi! I tako naš junak ostaje zatvoren, a pomoć mu neuspješno pokušavaju pružiti prolaznici. I dok mu se djeca rugaju, poneki prolaznik smije, a on pokušava pronaći gdje se zaglavilo, sve se polako pretvara u prvorazredni događaj - Imageokuplja se 'gomila', donose stolice, sjedaju i gledaju, sa klupe promatraju dvije 'tete' štrikajući, pojedinci uz ovacije mnoštva čak i pokušavaju otvoriti vrata ali bezuspješno. Stiže i policija pa vatrogasci... i - na poslijetku i sami majstori koji vraćaju govornicu na kamion, i to zajedno sa nesretnim očajnikom koji je još uvijek unutra! I odlaze na dugu vožnju gradom gdje lik opet proživljava dramu – ljudi mu mašu, krevelje mu se (!), a on - nikako da otvori vrata! I tako sve do bizarnog i originalnog kraja...

Izvrsna vježba, diplomski rad ili što već - jako zabavno, duhovito i odlično režirano - tematski pomalo nalik na crtiće sa starim dobrim Gustavom - čak i glavni glumac malo liči na Gustava (da je ovo mađarski film, pomislio bih da je ovo 'igrana' varijanta Gustava :) ).

32 minute odlične zabave!
Komentari (1)Add Comment
...
napisao Truba, 17.03.2007. u 15:31 h
evo link na jo bi tu

http://youtube.com/watch?v=eEfhNAufdcI

smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.
busy
 
[ Na vrh stranice ]   

Prijava / registracija

Trenutni posjetitelji:

Gostiju online: 2

Kruh i mlijeko