Žutititloteka DVDshop

Žuti titl elita

Pristup omogućuje komentiranje članaka i s vremenom otvara mnoga skrivena i zatvorena vrata.





Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Trenutni posjetitelji:

Gostiju online: 4

Kruh i mlijeko

Advertisement

Grossmann - festival filma i vina, 2. izdanje
Autor: Marko   
14.08.2006
Žuti titl logo i na slovenskom platnu
Žuti titl logo i na slovenskom platnu
Gušti su gušti
Gušti su gušti


U slovenskom pitoresknom mjestu Ljutomer (100 min. vožnje uz country balade od Zagreba) se od 7. do 12. kolovoza održao drugi po redu Grossman festival kojem je cilj predstaviti drugačiji film i njegove autore. Prvo što smo po ulasku u Ljutomer primijetili bio je festivalski billboard s nakostriješenom mačkom u čijem je znaku i cijeli program. Tako se natjecateljski dio zove Hudi maček, a među 6 naslova pobjedonosno su kliktali 'Šejtanovi ratnici'. Stari maček je dio programa posvećen retrospektivama, a sama nagrada je dodijeljena Krsti Papiću za sveukupni doprinos SF / horor žanru. Najopsežniji dio festivala je nazvan Digitalni mački čiji program su popunjavali gosti naše Revije amaterskog filma, Festivala srpskog filma i fantastike, filmovi češkog redatelja Mareka Dobesa, dokumentarac 'Made in Serbia', 'Sravnjeni sa zemljom' Bore Leeja te mnogi drugi. Mi smo prezentirali Žuti titl u punom opsegu - obje knjige, sajt, video produkciju, a među Digitalnim mačkima prikazan je i naš 'Condor Peasant vs.Venom Triad'.

Premijera interviewa s Miikeom
Premijera interviewa s Miikeom
Bore Lee, Mario, Marko i Velimir
Bore Lee, Mario, Marko i Velimir


A što smo još radili? Krenimo redom.... Spavali smo u Jeruzalemu, mjestu desetak kilometara van Ljutomera, u hotelčiću u brdima okruženim kilohektarima vinograda s predivnim pogledom. Kad nismo spavali i divili se pogledu, snimali smo svoju prvi internacionalnu koprodukciju čije detalje još čuvamo pod staklenim zvonom, ali recimo samo da smo koristili slovensku fenomenalnu opremu i osam metarske šine (Darijan, najbolji si!) te usluge najhvaljenijeg majstora specijalnih efekata u regiji - Miroslava Mikija Lakobrije, kao i Aninu nježnu-čvrstu ruku na kameri. Uz to smo degustirali vina s Marijem Kovačom, Bore Leejem i Angelique (šifra br.9 ili Dizeldorfska devetka je naš favorit), upoznali ljutomerčane (Nataša i prijatelji) koji su ne samo fenomenalni domaćini već i najsuper ekipa za protresti tijelo na jukebox hitove do rane zore ('Wicked game' za 50 tolara ipak nije došao na red :( ), prisustvovali masovnoj tučnjavi u pubu i, naravno, nikako ne i participirali jer mi još nismo dio europske unije, a i prestari smo za ta sranja. Razmijenili smo dosta kontakata, družili se sa šejtanovcima, a većinu razgovora je dodatno začinjavao rat podacima hodajućih filmskih enciklopedija - Bekvalac vs. Krunić. Nismo se baš oduševili Papićevoj 'Infekciji', ali jesmo majstorstvima Lakobrijinih efekata, što iz prve ruke, što s projekcija ranijih radova nakon što je srčani selektor Jovan Ristić ipak odnio pobjedu nakon kratke premoći tvrdoglave opreme i pokrenuo izbor sa Festivala srpskog filma i fantastike. Rekli bi klingonci - Sila je snažna s ovim taurus-jorom.
Češki redatelj Marek
Češki redatelj Marek
Kralj specijalnih efekata
Kralj specijalnih efekata


Sve u svemu, ostali smo dan duže od planiranog, odlično se zabavili, proširili horizonte i sklopili poznanstva od kojih ćemo neka pretopiti u plodnu i dugotrajnu suradnju, a sve zajedno spremiti u sjećanja koja će se rado pričati unucima uz kamin u vrijeme zimskih ferija. Hvala kompletnoj Grossmann organizaciji na odličnom druženju i gostoprimstvu. Vidimo se nagodinu.

Čest prizor
Čest prizor
Publika
Publika

Image
komentara (0)add
upiši komentar

Moraš se registrirati u Žuti titl klub da bi komentirao. U lijevom stupcu je opcija za registraciju.