‘Vanishing Waves’, ZF triler iz Litve dobio američku distribuciju! | Žuti titl

‘Vanishing Waves’, ZF triler iz Litve dobio američku distribuciju!

I Litva filmskog konja za utrku ima!

I Litva filmskog konja za utrku ima!

Kristina Buozyte redateljica je iz Litve koja je svojim drugim dugometražnim filmom, romatničnim znanstveno-fantastičnim trilerom izvornog naziva ‘Aurora’ uspjela nešto što do sad njihovoj nacionalnoj kinematografiji nikad nije uspjelo – dobiti distributera za Sjevernoamerički teritorij. Tvrtka Artsploitation films najavila je američku kino distribuciju pod nazivom ‘Vanishing Waves’ koja počinje 18. lipnja. Paralelno je najavljena i distribucija filma na zahtjev, a već je u tijeku marketinška kampanja koja postepeno osvaja brojne svjetske filmske portale i blogove

Radi se o logičnom slijedu događaja jer je film pobrao lovorike brojnih festivala izvevši pravu berbu nagrada (4 komada) na Fantastic Festu u Austinu.

Je li filmska produkcija iz Litve “sljedeća velika stvar” u europskoj kinematografiji i vladar filmskih festivala u narednom periodu tek treba vidjeti, ali svaka čast na (financijskom) uspjehu i velikom interesu blogosfere / distributera što je ogroman uspjeh za zemlju široj masi nepoznate kinematografije koja broji svega 3 i pol milijuna stanovnika.

Golotinjom neoskudan trailer je u nastavku.

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.Komentiraj

Logiraj se preko: