Velimir Grgić: Banzai Manzai!!! – predavanje u kinu Europa, subota 17 h | Žuti titl

Velimir Grgić: Banzai Manzai!!! – predavanje u kinu Europa, subota 17 h

BANZAI MANZAI!!! - Vodič kroz japansku komediju

BANZAI MANZAI!!! – Vodič kroz japansku komediju

29.6. subota, Muller dvorana (Kino Europa), 17 – 18 h

VELIMIR GRGIĆ: PREZENTACIJA KNJIGE BANZAI MANZAI!! – VODIČ KROZ JAPANSKU KOMEDIJU!

U sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala ove će se godine promocijom svoje 11 knjige publici i široj javnosti predstaviti produktivan pisac i novinar Velimir Grgić. Njegova posljednja knjiga nosi naziv Banzai Manzai!!! – Vodič kroz japansku komediju. U kratkom opisu knjige navodi se kako politička korektnost Zapada nije previše utjecala na autohtonu japansku komediju – sadizam, seksizam, rasizam i zlostavljanje životinja uglavnom nisu termini koje tražimo onda kada se poželimo smijati, ali kako to da su ih Japanci u dugoj i bogatoj tradiciji otočkog humora, a nikad više nego u suvremenoj komediji 20. i 21. stoljeća, učinili tako urnebesnim, neizostavnim, katkad ključnim sastojcima humora nacionalnog mainstreama?
Japanska popularna kultura formirala se kroz fascinantne kombinacije autohtonog i uvezenog, asimilirajući zapadnjačke elemente u sve od kuhinja do plesnih podija, a ni s komedijom nije drugačije BANZAI MANZAI!!! vodi vas kroz jedinstveni i fascinantni svijet japanske komedije, svijet u kojem zen budizam susreće korijene nacionalnog stand-upa nazvanog manzai, a satira u novinskim stripovima sulude televizijske programe i bogati svijet filmskog humora.

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko: