'The Pig Fucking Movie' (1974)

odabrao: Davor


All you need is love
All you need is love
Da, dobro ste pročitali.

Iako iz poetskog naslova možete otprilike zaključiti o čemu se ovdje radi, ipak ću ukratko izložiti sadržaj. Dakle, u filmu pratimo jednog farmera koji živi sam na izoliranom imanju u nekoj vukojebini. Premda se brine o mnoštvu životinja, posebno je pažljiv prema jednoj krmači – toliko pažljiv da ju, nakon nekoliko sramežljivih pokušaja izjavljivanja ljubavi (kao npr. kad se zajedno s njom valja u blatu), konačno i naguzi. Logično, kao rezultat njihove ljubavi, krmača oprasi nekoliko praščića. No, stvar se zakomplicira kad farmer shvati da ga praščići ne šljive ni pet posto...

Kao što obično biva s ovakvim tipom filmova (Pink Flamingos, Salo...), netko ih proglasi masterpisom, a za nekog su odvratno smeće čije bi autore trebalo strpati u ludnicu. No, najšokantnije nije to što je u centru filma ljubavni život farmera i krmače, već to što film ne dolazi sa rednekskog juga SAD-a ili sa nekog tamo brdovitog Balkana, već iz Belgije, srca Europske Unije (tada Europske Zajednice). Zanimljivo, jedini film (osim ovog) u kojem sam još vidio seks sa svinjama je 'Calvaire' iz 2004., koji također dolazi iz Belgije, točnije iz valonskog dijela (kao i ovaj). Zaključak je jasan: Valonci vole svinje.

Obiteljski ručak
Obiteljski ručak
Ako ste član PETA-e, ovo nije film za vas
Ako ste član PETA-e, ovo nije film za vas

Iako je bez dijaloga (jedini zvuk proizvode jeziva crkvena glazba i uobičajeno glasanje životinja), a traje nevjerojatnih osamdeset minuta, te se odvija na jednoj lokaciji s jednim likom, film je svejedno zanimljiv, jer sadrži sve što je potrebno za jedan zabavan film; osim romantičnog čina iz naslova, imamo i uvijek zabavno jedenje vlastitog izmeta, okrutna maltretiranja i ubijanja životinja, šarmantno jednominutno povraćanje (u jednom kadru), neuspjeli pokušaj samoubojstva zakopavanjem i dirljivi porođaj krmače (naravno, uz prisustvovanje oca). A ako se pitate kako je netko pristao u glumiti u tako nečemu, možda će vam biti lakše ako kažem da je glavni (i jedini) glumac ujedno i scenarist filma.

Dakle, ako želite testirati svoje granice izdržljivosti, svakako pogledajte ovo čudo. A ako zbog toga budete nailazili na zgražanje i nerazumijevanje okoline, samo recite: Pig fucking deal!

Image


Facebook komentari
Komentari (11)add comment

Zeljko said:

...
;D ovaj poslije više ništa nije snimao ;D ;D ;D

04.07.2008. u 16:02 h

Ivona said:

...
Gledala film sa frendom i romantika je jednostavno predivna.
05.07.2008. u 19:36 h

goldietrickz said:

...
prekrasno. 1974. godine ovakvi filmovi su, mozda, i mogli sokirati. Medjutim, nas, balkance, odrasle u devedesetim, koji smo prosli nekoliko desetaka manjih i vecih ratnih sukoba, gledali odsjecanja glava na tevejima i uzivo... ovako sto samo moze podsjetiti koliko je homo sapiens, duboko poremecen zivi stvor. jebate. koji scenarij.
06.07.2008. u 12:27 h

Velimir said:

...
kad sam pročitao "Medjutim, nas, balkance...", mislio sam da ćeš reći 'Nas balkance ništa ne može šokirati jer mi oduvijek ševimo svinje..." :)
06.07.2008. u 13:50 h

goldietrickz said:

...
a ima i takvih. mogli smo to procitati u 24 sata. istina u zadnje vrijeme popularnije su ovce. urbane legende svakog malog mista znale su za barem jednog koji je redovno opcio s ovcama ili kozama...
07.07.2008. u 11:00 h

goldietrickz said:

...
mali offtopic... engleski sub za "Little DJ"? znas di ima?
07.07.2008. u 11:04 h

Davor said:

...
urbane legende svakog malog mista znale su za barem jednog koji je redovno opcio s ovcama ili kozama...


Ja sam nakon gledanja filma išao malo surfati da vidim jel' to stvarno postoji, i nemalo se šokirao kad sam naletio na specijalizirani forum sa tisućama tema vezanih uz zoofiliju, gdje se najozbiljnije dijele savjeti i prepričavaju seksualna iskustva sa životinjama.

Najurnebesniji naslovi tema su: "Have you ever been attacked by your animal lover?", "My neighbour knows I'm a Zoo", "Smallest animal you ever had relations with", "Fondling bull balls", i anketa "Do you cum in your bitch?" (sa 92 % za YES).
07.07.2008. u 15:57 h

Velimir said:

...
čekaj, ti stvarno do sada nisi čuo za zoofiliju???!! osnovna razlika između zoofilije i bestialityja, kaže definicija, je ta da zoofilija podrazumijeva i ljubav, a bestiality samo seks sa životinjom.
dodatna edukacija:

http://www.velimir-grgic.com/tekstovi/seks-sa-ivotinjama-vi-e-nije-tabu-tema.html

tj.

http://www.tportal.hr/maxtv/filmskimagazin/page/2007/06/08/0401006.html

:)
07.07.2008. u 17:29 h

Davor said:

...
Ne, hvala, ne želim znati više. :)

Ma, čuo sam za slučajeve guženja životinja, ali nisam znao da je to toliko raširena pojava.
No, nisam bio svjestan razlike između zoofilije i bestialityja.
Onda bi slična distinkcija trebala postojati i kod sklonosti prema maloj djeci.
Pedofili bi onda bili ljudi koji vole malu djecu, dok bi za bešćutne gadove koji ih samo žele drapati trebao postojati drugi izraz.
08.07.2008. u 11:10 h

Velimir said:

...
tko zna, možda se znanost pobrine da raščlani i tu terminologiju... :)
08.07.2008. u 11:34 h

HuggyBear said:

...
Koji k...... ne zelim znat vise :)
09.07.2008. u 12:20 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Kepi je postavio/la novi avatar. Lis 15
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Prije 1 mjesec
Marko je dodao/la novi komentar na video Rammbock Trailer Ruj 27
 
zutititl