Green Hornet – besplatni stripovi | Žuti titl

Green Hornet – besplatni stripovi

Zeleni stršljenSkrećemo vam pažnju na zanimljivu i besplatnu kolekciju stripova!

Green Hornet, ili Zeleni stršljen počeo je svoj dugovječni (superherojski) život kao radijska drama, a potom iz etera tada najpopularnijeg medija doživljava renesansu u stripovskom obliku.

George Trendle i Fran Striker su kreirali sijeset epizoda u kojima se maskirani Britt Reidd uz pomoć azijatskog pomoćnika Katoa bori protiv kriminala. Prvih šest epizoda uživa kultni status u svijetu stripa, a nakon raskida ugovora s izdavačem, franšizu preuzimaju sami autori te objavljuju ukupno 47 brojeva. Lik se kasnije pretočio u dva TV serijala, a vrhunac popularnosti doživljava u šezdesetima kada je ulogu Katoa preuzeo Bruce Lee. U osamdesetima ponovno oživljava kao nabrijaniji strip junak da bi Kato postao i zasebni lik u nespješnom spin-off pokušaju. Nedavno je Green Hornet doživio i filmski hommage Kevina Smitha, a ni scenaristički angažman Setha Rogena nije pomogao u pokoravanju kino blagajni. Žuti titl vam s ponosom predstavlja besplatnu kolekciju prve edicije stripa koja je odnedavno ušla u Javnu domenu te je zbog neobnavljanja ugovora o autorskim pravima cijela kolekcija slobodno dostupna za čitanje i distribuciju. Kolekcija je prebačena u CBR format, a za otvaranje trebate besplatnu aplikaciju Comic Book Reader. Uživajte u predivnim komadima (stripovske) povijesti!

Franšiza koja živi preko šezdeset godina

Green Hornet, ili Zeleni stršljen svoj je dugovječni (superherojski) život počeo kao radijska drama, a potom iz etera tada najpopularnijeg medija doživljava renesansu u stripovskom obliku.

George Trendle i Fran Striker su kreirali sijeset epizoda u kojima se maskirani Britt Reidd uz pomoć azijatskog pomoćnika Katoa bori protiv kriminala. Prvih šest epizoda uživa kultni status u svijetu stripa, a nakon raskida ugovora s izdavačem, franšizu preuzimaju sami autori te objavljuju ukupno 47 brojeva. Lik se kasnije pretočio u dva TV serijala, a vrhunac popularnosti doživljava u šezdesetima kada je ulogu Katoa preuzeo Bruce Lee. U osamdesetima ponovno oživljava kao nabrijaniji strip junak da bi Kato postao i zasebni lik u nespješnom spin-off pokušaju. Nedavno je Green Hornet doživio i filmski hommage Kevina Smitha, a ni scenaristički angažman Setha Rogena nije mu pomogao u pokoravanju kino blagajni. Žuti titl vam s ponosom predstavlja besplatnu kolekciju prve edicije stripa koja je odnedavno ušla u Javnu domenu te je zbog neobnavljanja ugovora o autorskim pravima slobodno dostupna za čitanje i distribuciju. Zasad su prva tri broja prebačena u CBR format, a za otvaranje trebate besplatnu aplikaciju Comic Book Reader. Uživajte u predivnim komadima (stripovske) povijesti!

Green Hornet 01 | Green Hornet 02 | Green Hornet 03

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj