Foršpan za ‘Top Gun 3D’ (2013) | Žuti titl

Foršpan za ‘Top Gun 3D’ (2013)

Tom Cruise kao Maverick

Tom Cruise kao Maverick

Top Gun 3D najnoviji je američki film manje poznatog redatelja Tonyja Scotta (poznatijeg po bratu Ridleyu) za koji su oko 15 milja dolara dali Don Simpson i Jerry Bruckheimer u suradnji s producentskom kućom Paramount Pictures.

Adrenalinom napucani akcijski avio-spektakl inspiriran je člankom u časopisu “California magazine” pod naslovom “Top Guns” koji je posvećen edukaciji vojnih pilota prema programu kalifornijske akademije Miramar gdje je snimljena većina scena.

U glavnim se ulogama pojavljuju manje poznati Tom Cruise, Val Kilmer i Kelly McGillis, a na radijima ste već sigurno ulovili ljubavnu temu grupe Berlin “Take my breath away”, uvrštenu umjesto pjesme Bryana Adamsa koji je odbio angažman uz objašnjenje kako film veliča rat i podiže tenzije sa Sovjetskim savezom jer se najbolji pitomci letačke akademije prvo međusobno natječu pa najbolji sukobljavaju sa sovjetskim kolegama. Naravno, za očekivati je tko pobjeđuje!

Snimanju su veliku pomoć pružali pravi piloti lovaca F-14, nesretni kaskader je poginuo, a redatelj Scott se toliko unio u snimanje da je zbog jednog kadra, iz svog džepa, platio dodatnu vožnju kormilaru nosača aviona.

Prema viđenom u traileru pravo je osvježenje ne gledati računalno generirane letjelice i čuti nabrijanu glazbu pa je za očekivati da će ovu godinu ‘Top Gun 3D’ suvereno vladati kino blagajnama (moja procjena je oko 350 milijuna dolara zarade). Tony Scott će savim sigurno postati bliži bratovoj slavi, a Tom Cruise se lansirati među najtraženije glumce. Puno toga je pred ovim ambicioznim “pilotom”, samo da ga slava ne udari u glavu pa ne završi u kakvoj sekti.

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: