Hrvatska SF serija ‘Jugoistočno od razuma’ | Žuti titl

Hrvatska SF serija ‘Jugoistočno od razuma’

JIOR

JIOR

Polusatna prva epizoda serije snimljena je u nezavisnoj produkciji, a ekipa je trenutno u potrazi za sponzorima koji bi omogućili snimanje ostatka sezone. Kreator serije Ratimir Rakuljić bavi se režijom i specijalnim efektima te je veliki fan svega vezanog uz SF.

Srednjoškolku Andreu majka ostavlja na čuvanje kod polubrata i njegove trudne djevojke, te nestaje bez traga. Andrea je uglavnom nezainteresirana spram svijeta i svoj život živi kroz TV. Odmalena je prate noćne more, a u zadnje vrijeme one postaju sve intenzivnije. U jednom trenutku više ne može razabrati sjećanja iz djetinjstva od snova. Čak pomišlja kako su snovi zapravo davno potisnuta sjećanja. Zašto su potisnuta? Što skrivaju? Sigurna je da odgovore na ta pitanja zna njezina majka, te se upušta u potragu za njom.

Riječ je o originalnoj priči. Višesezonski story arc (zapravo za kompletan serijal) stavljen je na papir dugo prije snimanja pilot epizode. Petnaestominutna pilotka služila je u svrhe pitchinga serije domaćim producentima, a od početka 2010. do potkraj 2012. bila je dostupna i na službenim web stranicama JiOR-a. Polusatna epizoda, koja je trenutno u post-produkciji, zapravo je prva epizoda, ali pilotka je i dalje dio kanona.

Cijeli intervju je na SFeraKon webu | Službena stranica serije.

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:1 komentar

  1. olio says:

    Bilo bi super da se može negdje nabaviti pilot iz 2010. koji je bio na tada službenoj stranici.
    http://web.archive.org/web/20110207173934/http://jior-pilotka.com/

Komentiraj