‘Weed Wars’ (2011) | Žuti titl

‘Weed Wars’ (2011)

Neuništivi šef SteveU njihovoj ulici prodaje se trava i prodaje se dim! I to na tone.

Novi dokumentarni reality serijal američke TV kuće Discovery, osim što je mudro “posudio” naslov popularne igrice i tako sigurno brže došao do birane publike, bavi se i najlukrativnijom kalifornijskom “apotekom” medicinske marihuane — “Harborside Health Center”, točnije vlasnicima obiteljskog posla koji okrenu 21 milijun američkih dolara godišnje. Legalno!

Kako to obično biva, gdjegod je velika lova u pitanju, paradoksi su sve veći pa tako poduzetna obitelj DeAngelo po kalifornijskom zakonu smije prodavati marihuanu uz posebne propise, ali i mora platiti milijun dolara godišnjeg poreznog predujma i to u izuzetno kratkom roku. Uz snalaženje, odgodu i konstantno kemijanje kako poštovati zakon i platiti parafiskalne namete te voditi posao kao neprofitna organizacija, moraju se potruditi ne bankrotirati uz konstantni kamen nad glavom jer po saveznom zakonu ikakvo posjedovanje i prodaja marihuane spada u zloporabu i teško kazneno djelo te gazdi Steveu, obzirom na 95.000 stalnih kupaca i količinu prodane gandže prijeti i do 4 doživotne robije, ako mu ikad federales ulete u dućkas.

Andy znalački provjerava kvalitetu robe

Direktor financija umjesto digitrona ima bong

Plejada živopisnih poduzetnika koji kao da su iskočili iz pisače mašine Huntera S. Thompsona pa baš poput njegovih antijunaka, ganjaju (može se pročitati i gandžaju) svoju verziju američkog sna i izvrsno odgovaraju kao društvo u ovo kenjkavo nit sam jesen, a nisam ni zima vrijeme. Oaklandski strah i prijezir marihuanskog posla prolaze direktor financija koji večer prije saslušanja o Žalbi sudskom vijeću na milijunski predujam ne pretražuje paragrafe zakona već pali solidno veliki bong jer “najbitnije je ostati smiren”, šef Steve koji prije bitnih promotivnih govora voli maznuti viskopotentne čokoladice, njegov ništa manje impresivni brat o kojem bi se dala i knjiga napisati te tridesetpetogodišnji radnik na kasi – neuspjeli uzgajivač čija majka, doktor psihologije tugu tuguje nad bezperspektivnom perspektivom svoga sina. A ako to nekome slučajno nije dosta na raspolaganju je cijela plejada klijenata-pacijenata sa raznim iskustvima, čudnim sudbinama i dubokim životnim filozofijama.

Pitak, edukativan i vrlo zadimljen serijal uz prigodan soundtrack te Snoop Doggovom temom na špici. Weed Wars je jedan od rijetkih trenutaka kad bih stvarno volio imati i olifantilno iskustvo gledanja televizije zbog impozantne količine vrhova koji prođu kroz kadar. I da, nema loših CGI efekata da upropaste dojam pa je i to svakako plus.

Vaša žalba je odbijena! Sljedeći!

Sine moj, nesrećo! Kud u gandžu, od svega na svijetu?

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: