Advertisement
'Zombie Genocide' (1993.) | Ispis |
Autor: Arminio   
20.02.2006
'Mama! Mama! Ja hoću biti Romero!'

Posljednji preživjeli '...A ispadoh Schnaas!' :)
65 minuta prvog i za sada (koliko znam) jedinog irskog zombi horrora iz 1993. koji besramno krade sve finte i klišee od velikana zombi filmova i velikih zombi filmova! No, koliko god ovo bio totalno homemade uradak sniman tokom 3 godine u rana jutra kad na ulicama nije bilo ljudi i na očigledno već tada ocvaloj VHS kameri i montiran samo pomoću iste (s obzirom na rezultat, činjenica vrijedna divljenja), sve je ipak, u odnosu na Schnaasove pokušaje, pristojno režirano ;) a na trenutke čak uspije i zaintrigirati zgodnim dosjetkama sa bljeskovima pristojno zabavnog FX-a (iako krv ipak izgleda kao sirup od višnje što valjda i je :) ) i relativno pristojnim sintetičkim soundtrackom unatoč konstantnom hommageu 'Day of the Dead', nevjerojatnoj predvidivosti i praktično nepostojećoj radnji koja se može ispričati u jednoj prosto-proširenoj rečenici: meteor prouzroči buđenje mrtvaca koji napadaju preostale žive osobe koje pak onda postaju zombiji i rade to isto, a usred tog meteža nađe se mala družina ... Hm. Gdje li smo to već gledali? :)

Ako volite Schnaasa, voljet ćete i ovaj 'A. Harrison Production' uradak - solidan party movie za hardcore ljubitelje zombi podžanra. A i traje samo 65 minuta tako da ni ne stigne biti pošteno naporan. :)

A ovako je sve počelo...Zombiji u akciji

I šećer na kraju - iako je izdano posebno DVD izdanje sa interesantnim dodacima, jedan od autora odnedavno sam film daje 'za džabe' pa ga možete skinuti ovdje a možete naručiti i ostala 'remek-djela' ove ekipe...

'Get them in the head Roger! Shoot them in the head!'

Evo jednog!Pogodak u oko!

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.
busy
 
[ Na vrh stranice ]   

Prijava / registracija

Trenutni posjetitelji:

Gostiju online: 2

Kruh i mlijeko