OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Advertisement
Bezglavi Kip slobode
Žute vijesti
Autor: Marko   
13.01.2008
Kampanja za 'Cloverfield' sve više uzima maha, tenzije i očekivanja rastu, a izuzetno velikom internetskom hypeu u prilog idu i na kapaljku plasirane informacije u obliku glasina, fotki sa seta ili usporavanih segmenata trailera. Nova informacija pojavila se neki dan i to od osobe zaposlene u Paramount studiju koja je uspjela fotkati djelove seta korištene u filmu. Tako je ova fotografija bezglavog Kipa slobode postali prava pop-zvijezda na internetu,a Cloverfield opet postao jedan od najočekivanijih filmova u posljednje vrijeme


Image
 
'Hair Extensions' (2007)
f-g-h-i-j
Autor: Velimir   
12.01.2008

Ovdje je postalo čupavo!
Ovdje je postalo čupavo!
Dlake ubojice!

Kosa koja krvari i tip koji krvari kosu – kad ste to zadnji put gledali na filmu? Motiv curice s dugom crnom kosom koja čami u kutu sobe bilo je jedno od najvećih oružja u posljednjih pet, šest godina J-Horora pa je došlo vrijeme da se ukloni curica kao repetativni motiv i ostavi samo kosa. Oštra, gusta i crna kao ugljen.

No, iako se o ovom filmu pričalo kao o J-Horroru s poznatim glumcima (Chiaki Kuriyama, Ren Osugi), interpretacija je pogrešna, obzirom da je riječ o mješavini J-Horor estetike (ponovo duboko ukorijenjene u japanskoj kaidan tradiciji) i guro nansensu (minus ero) žanra. Guro nansensu oduvijek je bio oružje redatelja Sion Sona, koji se igrao njegovim motivima u svom velikom hitu 'Suicide Circle', a zatim mu posvetio punu pažnju sa 'Strange Circus'.

Ovog puta, uživamo u nešto komercijalnije upakiranoj (njegov prvi film za veliki studio Toei) priči o friku (Osugi) odjevenom u košulju od američke zastave, koji reže kosu leševima i prodaje ih frizerskim salonima, kao ekstenzije koje pakira u krletke za ptice. Jednog dana, naiđe na 'ukletu kosu', a 'uklete ekstenzije' počinju njihove vlasnice koštati života. Tu je i paralelna priča o okrutnom zlostavljanju djeteta (genijalna mala glumica Miku Sato), kao i poslovno i privatno životno putovanje zavodljivo egzotične Chiaki...

S kosom doslovno posvuda – dlake izlaze iz rasporenog trbuha, jezika, noktiju, obraza, svjetala automobila, vrhova prstiju, očiju, faks mašine... S puno ludih CGI egzibicija i urnebesnim, pravim guro nansensu krajem, koji samo pokazuje koliko cijelu stvar ne treba shvaćati ozbiljno.

U svakom slučaju, film kojeg ćete se sjetiti svaki put kada pronađete dlaku u juhi...

Čudesni svijet ekstenzija
Čudesni svijet ekstenzija
Seksi?
Seksi?

Image

 
'Hancock'
Traileri
Autor: Marko   
18.12.2007


Image
 
'O.C.T.B. Case: The Floating Body' (1995)
f-g-h-i-j
Autor: Velimir   
11.01.2008

I tako, ima krvi, dakle...
I tako, ima krvi, dakle...
Što učiniti ako si bivši zatvorenik koji je slučajno ubio rođakinju tijekom svađe?

Nakon nervoznog davanja umjetnog disanja (koje više sliči na manijakalno ljubljenje) i masiranja zastalog srca (koje više sliči na mahnito udaranje po lijevoj sisi), nema druge nego sjesti i zapaliti joint, uvlačeći ga – kroz nos. Već sam početak jasno daje na znanje da će ovo biti pomalo čudan film.

Ali ništa nije čudno, kao što ništa nije dovoljno uvredljivo, poremećeno i ludo kada je Cat III produkcija u pitanju i čudesni svijet hongkonškog eksploatacijskog filma.

'The Floating Body' započinje, dakle, slučajnim ubojstvom, nastavlja s eksplicitnim, krvavim prizorima komadanja žrtvina tijela motorkom, a zatim skrene u policijsku istragu, pretvorivši se u... pa, Cat III dramu, s primjesama sapunice i krimića.

Svega po malo, ukratko, a nekih stvari i previše, poput recimo dijaloga i audio kanala (da, ovo je jedan od onih VCD-ova koji na jednom zvučniku ima kantoneški, a na drugom mandarinski)...

I nešto gorea...
I nešto gorea...
I duhova...
I duhova...

Image

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 4 od 26

[ Na vrh stranice ]   

Žuti titl TV

Pljukanci western'Moebius Redux: A Life in Pictures (2007)'
Tongan Ninja TrailerSuperBad

Trenutni posjetitelji:

Gostiju online: 4

Posljednji komentari

'Hair Extensions' (2...
ako voliš Chiaki i ero guro p...
'Hair Extensions' (2...
eh bas jucer pronasao eng titl...
'Hancock'
Fak! Zar opet will smith?! fil...
'Moebius Redux: A Li...
Konačno i ja našao sat vreme...

Prijava / registracija

Glazbena kutija

~Memories of murder OST~


Hitovi - YesAsia

RSS hrana

Incident7