'A Bittersweet Life' (2005.)

odabrao: Velimir
16. 12. 2005.
ImageKorejski 'akcijski noire', jedan od onih stajliš nasilnih filmova kakve samo Azija zna servirati, ovog puta u režiji Ji-woon Kima, čovjeka koji bi uskoro mogao dobiti i svoj zaseban pregled filmografije na ovim stranicama, obzirom da smo pogledali gotovo sve što je ikada snimio (vi ga vjerojatno znate kao redatelja 'Tale Of Two Sisters').

Ovogodišnja krimi-akcijada usto je i jedan od izdanaka oživljenog žanra osvetničkog filma. Obzirom da je Ji-woon usto Park Chan-wookov frend, može si priuštiti s lakoćom ‘posuditi’ koncept osvete, a obzirom da je Tarantino fan obojice, smije si dopustiti i glavnog lika živog zakopati u jednoj od luđih scena u filmu...

Ovog puta, osvetnik je bivši kriminalac kojeg izda vlastita banda pa on sam protiv svih kreće u krvavi pohod eliminacije, sve dok ne dođe do glavnog gazde i priredi spektakularnu, na kraju čak i psihodelično-linčevsku završnicu. Prilično dobro i zasluženo hvaljeno po cijelom svijetu.

ImageImage
 Komentari (0)

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.
busy
 
Žuti titl