'Cannibal Mercenary' (1983)

odabrao: Velimir
+ 0
+ 0
Pogodite što slijedi...
Pogodite što slijedi...
Tajlandska ejtiz gore-akcija u džungli!

Rat je okrutan i nasilan, a takvi su i pravi filmovi o njemu, kažete? Možda, ali ovaj stvari odvodi do takvih ekstrema da postaje punopravnim članom eksploatacijskog društva, u kojem predsjedaju ljudožderski filmovi sedamdesetih i akcijsko ludilo osamdesetih, a od kojih ovo čudo uzima svega po malo.

Primjerice, ljubitelji kanibala doći će na svoje u sceni žderanja mozga iz lubanje, a sve zajedno zapravo je ratni film smješten u vijetnamsku džunglu, gdje naš junak, opaki bivši vojnik kojeg svako malo peglaju flashbackovi o njegovoj paraliziranoj kćeri, uz pratnju svoje plaćeničke vojske obavlja tajnu misiju. Najbolju sliku toga što vas čeka daje već prva scena akcije u prašumi – dekapitacija, zabadanje sjekire u vrat, mljevenje lubanje kamenčugom, kasapljenje grkljana srpom... sve to u nekoliko minuta! Uz malo više love uloženih u produkciju, ovih par minuta izgledalo bi kao čuvenih par minuta trejlera za novog 'Ramba'. Ali to je tek početak!

Iako bi se iz navedenog dalo zaključiti da cijela stvar potječe iz Hong Konga, produkcija je tajlandska, skromna, koliko i ambiciozna, tako ramboidno tipična za 1983. Primitivna i suluda montaža te nepostojeći smisao za dramaturgiju posve su nebitni pored cilja ovog filma – nizanja što inovativnijeg i šokantnijeg nasilja: kastracija, mitraljezi, bazuke, klopke, vješanje..., plus nezaboravna scena u kojoj zarobljenicima organizirano pišaju u usta nakon što zatraže vode te zatim trljaju svoje kite o njihova usta, što sve skupa jedan od zavezanih kasnije komentira riječima: 'Mirisalo je kao šampanjac' (!). A kad se ne kolju i ne pišaju jedni po drugima, onda demonstriraju borilačke vještine.

Posebnu dimenziju svemu daje dabing, grozomorna američka sinkronizacija kao iznikla iz kung fu fimova, u kojoj odrasla žena daje glas djetetu, a svi zvuče kao retardirani moroni.

Kamp zlih kanibala
Kamp zlih kanibala
Mala, šta oš?
Mala, šta oš?

Image

Komentiraj na Facebooku
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.

busy
 

Na mreži

Jučer
Kepi je postavio/la novi avatar. 10:09 PM
Prije jedan tjedan
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Prije 2 tjedana
Marko je dodao/la novi komentar na video Rammbock Trailer Ruj 27
 
zutititl