Advertisement

'Dog Bite Dog' (2006)

odabrao: Velimir
08. 10. 2006.

Smrt
Smrt
Sva živa bića žive na račun drugih živih bića...

Svake sezone Hong Kong nam isporuči nešto o čemu svi (s razlogom) govore – od 'Infernal Affairs' preko 'Mongkoka' pa sve do 'SPL' i 'Electiona'.

Ovogodišnja karta za pobjedu i jedan od osnovnih aduta beskompromisne kinematografije koja i dalje pokazuje koliko ima snage, hrabrosti, talenta i volje udarati tamo gdje želi, bez imalo podilaženja zakonitostima na koje su navikli gutači Hollywooda, zove se 'Dog Bite Dog' i da – kad vam ljudi kažu da je riječ o hard hitting noireu, onda to i misle. U svakom smislu tih riječi.

'Dog Bite Dog' grize i udara ravno u zube već u prvih petnaestak minuta, pokazujući svu razuzdanost emocija, ali i briljantnu vizualnu snagu. Gotovo pa da možete osjetiti depresiju, prljavštinu i sumrak ljudskosti, kojima se film s lakoćom bavi, a da pri tome biva i zabavna akcija i opaka, sumorna kriminalistička drama.

Priča je to o mladom kambodžanskom ubojici koji dolazi obaviti zadatak u Hong Kong, jednoj djevojci koju siluje otac i hrpetini beskrupuloznih policajaca. Takva kombinacija mora rezultirati ekstremnim nasiljem, u kojem na kraju balade nema ni čistih pozitivaca ni čistih negativaca. A sve s odličnom dozom režanja i laveži bijesnih pasa u scenama okrutnog, hiperrealističnog mlaćenja.

Jedan od ponajboljih film... Dovraga, ove godine su stvarno nasnimali dobrih stvari!

Ljubav
Ljubav
Nihilizam
Nihilizam

Image

 Komentari (0)

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.
busy
 
Advertisement
Žuti titl