Advertisement

'Exiled' (2006)

odabrao: Velimir
06. 12. 2006.

Složna braća
Složna braća
Ups - Johnnie To did it again!

Znate onaj filing koji ste imali nakon gledanja oba 'Electiona', toliko oduševljeni što ste upravo pogledali jedan od ponajboljih trijadskih filmova svih vremena da ste htjeli izići na balkon i povući cijeli svijet za kragnu da ga odmah pogleda? Pripremite se na reprizu osjećaja. Johnnie To, čovjek koji kenja remek-djela brzinom svjetlosti, snimio je jedan od ponajboljih 'westerna' ikad, gangstersku komadinu sa svim prepoznatljivim elementima HK produkcije, samo na svoj moderni, stajliš način, s dramom, pucačinom i likovima kakve samo on zna potrpati u istu minutažu.

'Exiled' je, dakle, još jedan masterpis iz radionice trenutno najvažnijeg redatelja u Hong Kongu, još jedan nihilistički noir krimić pogonjen testosteronom, s impresivnom režijom i plejadom glumačkih ikona (od neizbježnog Simona Yama do jednako legendarnog Anthonyja Wonga), koji je najavljivan kao nastavak Johnnieva klasika 'The Mission', iako to u osnovi nije. Tvrd, beskompromisan, krvav (najbolje fontane CGI krvi, ono, ikad), melankoličan, zabavan, duhovit... Znate već kako to ide kada nizanju epiteta nema kraja.

Prava poslastica za one koji ne pristaju na niskokalorične varijante iz druge ruke. Ostali mogu nastaviti svršavati na zadnjeg Scorsesea...

Simo, legendo!
Simo, legendo!
Mrak, mrak i samo mrak
Mrak, mrak i samo mrak

Image

 Komentari (6)

uff, evo upravo pogledao i moram reci da film rocks ! 8) ovo mi je drugi Johnni To-ov film koji sam pogledao (prvi je bio election) . Nakon ovoga definitivno cu pogledati vise njegovih filmova ,
Tko jos nije pogledao exiled bolje mu da pozuri :D ;)
14.03.2007. u 01:56 h

imaš ih još samo 45 za pogledati :)
plus 3 nova na kojima radi.
kreni s Election 2 i The Mission...
14.03.2007. u 03:13 h

^^ pa bas sam i namjeravao sljedece election 2 i The Mission pogledati :D
14.03.2007. u 04:04 h

Pogledah ga sinoć...kao što rekoste...masterpis!! Ko moderna HK verzija Divlje Horde...prejebeni gunfightovi!
Sad se bacam dalje na Johnny To-a...nabavilo se dosta toga u zadnje vrijeme od njega...i ne samo njega ;D
30.04.2008. u 10:02 h

meni su još Eye in the sky i Throwdown među dražima
30.04.2008. u 20:58 h

NENADJEBIVO...
15.09.2008. u 17:33 h

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.
busy
 
Advertisement
Žuti titl