'Fearless' (2006.)

odabrao: Velimir
15. 04. 2006.
ImageDa imam deset godina ovo bi mi bio najbolji film na svijetu. Što znači da su najave o Jet Lijevom velikom povratku bile istinite – Li je na domaćem terenu snimio svoj veliki oproštaj od wushu filmova, ali i veliki povratak kineskoj produkciji, kineskom tržištu i kineskoj publici s uzbudljivom životnom pričom o gospodinu po imenu Huo Yuanjia, jednoj od najvećih ikona kineskog fajtanja.

Ovo je pravi, zlata vrijedni oldskulerski martial arts film, s klasičnom strukturom: prvih pola sata furiozne non-stop akcije, drugih pola sata dramsko smirenje s lijepim pejzažima i lijepom djevojkom te završnica prepuna grandioznih borbi, politike, tragedije, patetike i nacionalnog ponosa. Ali ono najvažnije od svega, 'Fearless' je ponovno pokazao da kada su koreografije u pitanju, pravim majstorima nikada ne ponestaje inspiracije. Bilo bi dobro vidjeti i originalnu, nikada objavljenu 150-minutnu verziju, koja je poznata i po tome što je u hrpi izbačenog materijala završila cijela borba dvije ikone suprotnog spola: Jet Li vs Michelle Yeoh!

ImageImage
 Komentari (0)

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.
busy
 
Žuti titl