‘Heroes Shed No Tears’ (1986.)
  Autor: Velimir 27.01.2006
ImageJohn Woo u Rambo/Commando modu, samo s nešto izraženijim overdoseom klasične hongkongške melodrame i neizbježne crne-komedije. Minus kinetička poezija. Eto, da ne ispadne da je sve što je Woo radio prije Hollywooda suho zlato, ima ponešto i suhog srebra, poput ove priče o kineskim plaćenicima američke vlade koji uhvate zlog draglorda Zlatnog trokuta, ali se moraju potruditi s njime pobjeći živi iz prašume.

Očinske emocije, zli zapovjednici s Rejbankama, američka novinarka koja pokazuje sise, laka i teška artiljerija, okrutno mučenje zarobljenika, agresivna plemena oboružana kopljima – ‘Heroes Shed No Tears’ klasični je 80’s akcić lociran u džungli, samo još malo nakrcan nasiljem; klanjem, rezanjem, paljenjem, velikim eksplozijama i ispražnjenim šaržerom po glavi stanovnika.

ImageImage
 Komentari (1)

Hehe...Gledao sam ovaj film prvi puta prije nekih dvije, možda i tri godine na VHS-u i sjećam se da mi je tada bio tak-tak. No opet, sjećam se da sam tada (uglavnom zbog umora) i zaspao dva puta za vrijeme filma te da ga zapravo i nisam pogledao kak se spada a kasnije mi se nije opet dalo. Ali eto, ovih dana sam mu dao novu šansu, i još k tome na boljem formatu...DVD-u smilies/cool.gif Uglavnom ovo je John Woo Prije John Woo-a...sirov, brutalan, krvav i nemilosrdan...ali ne još i skroz stylish. Očito je da tek traži svoj stil koji je se već u narednom filmu, "A Better Tomorrow", počeo nazirati i razvijati. Doduše ima i ovdje njegovih prepoznatljivih zaštitnih znakova kao što su slowmotion i mnogo cool kadrova, ali ipak nije to još to iako se vidi da je ovo Woo-ovih ruku djelo hehe...
Baš kao što i piše u recenziji....tri četvrtine filma izgledaju ko kraj Commanda smilies/grin.gif Arsenal je raznovrstan...nema šta nema...od sačmarica, M60, preko bacača plamena, granatnih bacača i brdo eksploziva...ovo je definitivno masakr najvećeg razmjera! A zadnji fajt da i ne spominjem...jedna od najbrutalnijih šora koje sam vidio. No ono što je zanimljivo u cijeloj toj priči je činjenica što je Woo unatoč svom tom nasilju uspio stvoriti i neku dramu, ubaciti mrvu dubine, mrvu humora, poručiti neke poruke o roditeljstvu, prijateljstvu i časti.
Meni ovo čak i nije suho srebro...već možda malo izblijedjelo zlato...ali ipak zlato smilies/smiley.gif smilies/grin.gif
29.05.2008. u 16:55 h

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.
busy
 

[ Na vrh stranice ]   

Žuti titl TV - najsvježiji

Marlboro Man vs Zombie(s) (2008) - TeaserGonzo Trailer HD
Last Hour - Kralj kokainaCharlie Rose - QUENTIN TARANTINO

Trenutni posjetitelji:

Gostiju online: 4
Korisnika online: 1
  • Gadgadni

Prijava / registracija

Naruči online




Žuti titl - drugačija filmska
enciklopedija


Povratak Žutog titla
ukoričeni filmski zabavnik


Katane, lignja, bradavice
Vodič kroz japanski film


Jegulje, grah, bukkake
Vodič kroz japanske seks fetiše


Incident7

Hitovi - YesAsia

RSS hrana