Opet 'Cloverfield' | Ispis |
Autor: Marko   20.01.2008
Američki monster film o čijoj smo kampanji pisali od početka krenuo je u osvajanje kina, a koliko su mu (online) marketing i distribuiranje informacija na kapaljku bili pun pogodak dovoljno govori podatak o enormnom interesu te je u samo jednom danu kino distribucije postao najpopularniji film na planetu.

Konačno je objavljen i provjereni crtež čudovišta koje napada New York i to nakon silnih dezinformacija, lažnih fotografija i kužerskih prepiski radi li se o Godzilli ili nekom od bližih rođaka. Službeni opis kaže da je riječ o stvoru sličnom onom u korejskom "Domaćinu" jedino je puno tromiji.


Image
Komentari (5)add comment

šteta jedino što su sve prve reakcije razočaranje...
20.01.2008. u 13:55 h

zašto mene ovo tako ne oduševljava

(molim nemojte govoriti sa sam čudak... levat... ili tako nešto)

a sigurno ću pogledati smilies/grin.gif
20.01.2008. u 18:21 h

Pogledati svakao treba - a da su reakcije razocaravajuce to se dalo pretpostaviti s obzirom na koristeni sistem marketinga koji je stvorio prilican interes i onda sto god da ispadne nije dovoljno dobro da opravda ocekivanja smilies/cool.gif
21.01.2008. u 11:53 h

Slažem se s Arminiom. Koliko smo opet nanjušili, a i pridonijeli hypeu, provjerite gugliranjem naslova cloverfield. Prvi je službeni sajt, druga wikipedia, treći IMDB, a Žuti titl je četvrti relevantni sajt! smilies/smiley.gif
21.01.2008. u 13:01 h

Evo, pregledao sam cam verziju, pa ako nekoga zanima...

SPOILER ALERT!!!

Kao i u "Blair Witch Project", cilj ovdje nije bio prikazivati čudovište (vidi se sveukupno oko 30-ak sekundi u filmu), već što realističnije dočarati strah i paniku ljudi koji se nađu u opasnoj situaciji.
Nažalost, nužna posljedica takvog pristupa su klišeizirane rečenice tipa "We gotta get out of here, man" ili "What is that thing", i vrlo drmajuća kamera uvijek kad krene akcija.
No, mora se priznati, kombinacija realizma i solidnih specijalnih efekata djeluje vrlo atraktivno i uznemirujuće, iako je realizam na trenutke razbijen lošom glumom.
Uz glavni koncept, preuzet od "Projecta", film sadrži reference na razne "monster filmove", od azijskih "Gojire" (i američkog remakea") i "The Host", pa do američkih "King Kong", "Alien" i "Starship Troopers", a vidljiv je i utjecaj događaja od 11. rujna (posebno u sceni kad ogromni oblak prašine od srušenih zgrada krene prema kamermanu).

Dakle, ako očekujete novu "Godzillu", uštedite si 73 minute života (da, samo 73) i ne gledajte "Cloverfield".
21.01.2008. u 17:51 h

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.
busy
 
[ Na vrh stranice ]   

Prijava / registracija