'A Dirty Carnival' (2006)

odabrao: Velimir


Svijet je moj
Svijet je moj
Gangster je samo etiketa. Nisam tako loš kao što misliš.

Palice, noževi, karaoke, ljubav i obitelj – dobrodošli u svijet 'korejskog Kuma', kako su neki tepali ovom odličnom gangsterskom epu, višeslojnoj karakternoj studiji, kriminalističkoj priči i akciji prepunoj šori & klanja, filmu koji savršeno balansira obiteljsku dramu s gangsterijadom, ma koliko se ponekad doimao predugim.

Zna Ha Yu posao – čovjek je već potpisao prave bombe poput 'Marriage Is a Crazy Thing' i 'Once Upon A Time In High School' pa ni ovaj, najnoviji biser u nizu ne pada ispod visoko postavljenih očekivanja.
'A Dirty Carnival' saga je o kriminalcu koji se pokušava nositi s usponima i padovima svog posla, naravno znatno drugačijeg od prosječnog najntufajv drljanja u uredu, s pokojim scenama koje kao da smo već vidjeli u 'Die Bad' i 'A Bittersweet Life'.

Usto, tu je i paralelka o mladom redatelju i scenaristu koji iskorištava prijateljstvo s našim junakom, ne bi li u pravom životu podzemlja pronašao inspiraciju za svoj hit-debi, što nam u konačnici daje nekoliko filmova pod jednom ambalažom. Jasno je, uglavnom, zašto je putovanje dugo 140 minuta. Odvojite vremena, zavalite se i uživajte u nemirnoj, ali opakoj vožnji.

Rat
Rat
Bitka
Bitka

Image

 Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl