American: The Bill Hicks Story (2009)

odabrao: Marko


Ljubav, a ne ratKonačno portret kakvog najbolji stand-uper i zaslužuje!

Kad umreš mlad, a ostaviš veliki trag u svojih 15 godina karijere, istraživači tvoga lika i djela muku muče s raritetnijim i do sad neviđenim komadićima tvog rada jer taman si trebao postati toliko slavan da bi se skupilo intervjua, snimanja, promocija i ostale arhivske građe, rak gušterače sve prekine i ubije te u 32. godini, a ono što je od snimaka ostalo već je i previše puta viđeno. Postoji nekoliko neloših dokumentaraca o ovoj preminuloj ikoni američke komedije, manje više svi se baziraju na segmentima njegovih najpopularnijih nastupa prerezanim kratkim ispovijedima kolega i suradnika.

Iako se kroz godine isfiltriralo nešto novije građe, Matt Harlock i Paul Thomas dali su si jako puno truda i iz privatnih, do sad neviđenih obiteljskih/prijateljskih snimaka stvorili izvanredan biografski zaron u svijet Billa Hicksa ispričan kroz kolaže fotomaterijala i podložili ga Hicksovom glazbom.

Fino je secirana i do sad ne pretjerano istražena tamna strana njegove karijere - cuga i droga van svake kontrole pa dokle izdržiš na stejdžu, a samouništavanje je jedva prebrodio u izolaciji da bi se vratio nikad jači, razorniji i direktniji. Otvoreno, iskreno i ljudski prikazan je čovjek sa porukom i misijom da je prenese pod svaku cijenu. Apsolutna preporuka.

Sve je to samo vožnjaKoliko pušim? Dva upaljača dnevno!

Image Vidi trailer

 Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl