'Art Of The Devil' (2004.)

odabrao: Velimir

ImageAko ste mislili da je samo afrički film opsjednut urocima, vještičarenjem, vradžbinama i hokus pokus abrakadabrom, eto podsjetnika da je i Tajland u svojoj autohtonoj ponudi uvijek volio, ali i još uvijek voli pozabaviti se takvim temama kao predloškom za horor u obliku brutalne sapunice s izletima u gore. Nešto slično poput mase hongkongških filmova s urocima i posljedičnim riganjem glista & crvi, o kojima smo pisali i u 'Povratku Žutog titla'.

'Art Of The Devil' primjer je kako spojiti tradicionalne uroke i svijet mobitela, Interneta & Mac kompjutera, hit-film o tajanstvenim, crnomagijskim ubojstvima milijunaševe obitelji i novinaru koji istražuje slučaj. Na trenutke izgleda kao niskobudžetni tajlandski horor prepun nepotrebnih slow motiona i loše režiranih skerova, ali na druge trenutke kao skupi šok-tretman sa stilom koji beskompromisno udara u glavu. Nažalost, većinom je mlitav i nikakav, ali i nakrcan riganjem krvi i zgodnim ženama, uz pokoji rave, seks s babom i jednom mrtvom bebom na roštilju. .

'Art Of The Devil' mi je zapao za oko kada sam bio u Tajlandu (s polica svih DVD shopova vrištao je kaver sa ženom koja povraća žilete!), ali ga nisam kupio jer nije imao prijevod. Sada sam se, kada me zaintrigirao info o nastavku (vidi link na plakate na forumu), dočepao bootlega prvog dijela s fanovskim žutim titlom. Ne bih žalio da sam dao desetak kuna za njega u Tajlandu, ali s nekom većom cifrom bih se već osjećao pokradeno.

ImageImage


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 2 tjedana
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl