'Bandaged' (2009)

odabrao: Velimir


 Tko se ne bi zaljubio u tako lijepu gazu?Ženska seksualnost, gotički horor, SM, njemački ekspresionizam i fetišizam.

Sve to redom motivi su, teme i opsesije redateljice Marie Beatty, čiji je najnoviji u nizu filmova horor-drama o tinejdžerici koja nakon smrti majke završi unakaženog lica, s povezima oko glave, prikovana za krevet. Njezin otac, 'čudni' doktor, kreće u operaciju pretvaranja kćerinog lica u lice svoje pokojne supruge, no starija medicinska sestra koja se brine za mladu plavušu kvari planove ulaskom u međugeneracijski lezbijski odnos sa svojom pacijenticom.

Stiliziran, atmosferičan, otmjen i hladan, 'Bandaged' ima old school duh starih europskih art eksploatacija, ali i jednu zanimljivu ero guro dimenziju (seks + tjelesni deformiteti) ubačenu u klasični koncept ludog znanstvenika i incestuoznih transformacija.

Kao film, mogao je biti daleko bolji, s malo vještijom dinamikom i boljim castingom, više jeze, a manje drame. Kao prilika za uživanje u ženskoj seksualnosti, gotičkom hororu, SM-u, njemačkom ekspresionizmu i fetišizmu, 'Bandaged' je tu da vam omogući pogled u frišku zanimaciju redateljice koju i dalje vole festivali, više od bilo koje niše mainstreama. Pogledate li ga, znat ćete i zašto. Ali i ne morate, iskreno.

Škart

Kosinus na sinus

 

 

 

 Facebook komentari
Komentari (1)add comment

sandi mance said:

...
zainteresirao si me...
13.12.2010. u 12:21 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 1 mjesec
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl