'Blood And Bones' (2004.)

odabrao: Velimir

ImageTakve stvari inače zovu Ulogom Života – Takeshi Kitano kao Kim Shunpei, nasilni pater familias, sajko koji tuče ženu i djecu, siluje i utjeruje dugove, u brutalnoj, crnoj drametini o korejskim imigrantima u Japanu, s potpisom Yoichi Saija (iste godine snimio i pseći film ‘Quill’, čiji DVD stoji li stoji na mojoj polici i nikako da ga ubacim u plejer... mislim da je vrijeme!).

Yoichi je šest godina čekao da Kitano nađe rupu u svom rasporedu i nađe vremena glumiti u ovoj bombi od filma. Jer, ispravno, nije htio snimati s nikim drugim, kao što ni vi, nakon gledanja, ne možete u ovako opakoj ulozi zamisliti ikog drugog na svijetu.

Jedan sin umire kao gangster, drugi postaje komunist i završava u zatvoru, kćer se pokušava ubiti žderanjem otrova za miševe... Ubojstvo, rak, skok s mosta, vješanje, razbijanje zubiju, brutalna tučnjava na sprovodu – kao da si otvorio domaću crnu kroniku!

Kritika već duže vremena svršava na ovaj film, a bogami i na Kitanovu izvedbu, a samo rijetki će vam reći kako je, eto, nagrađivani književni predložak (bestseler 'Chi no Hone’ by Yang Sogiru) bolji – moguće, nisam čitao, ali to ne znači da film nije remek-djelo sa snagom najopakijih radova filmografije Kim Ki-duka, korejskog majstora real life crnjaka.

ImageImage


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl